2024. április 25., csütörtök
EGY EZOTÉRIAI TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Köldökzsinór

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 év folyamán jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg, a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál majd valami hasznosat a maga számára.

– Segítségét kérem, annyira elmérgesedtek a dolgok, hogy már a válást fontolgatom. Együtt lakunk anyósommal, és a férjem leánytestvére is itt lakik velünk. Két kisgyermekem van, az egyik most indult iskolába. Az a baj, hogy minden közös, a konyha, a fürdőszoba, éppen csak egy kis hálószobánk van külön. A férjem dolgozik, nemigen látja, mi megy itt nappal végbe. Emellett annyira kötődik az anyjához, mintha még össze volnának kötve a köldökzsinórral. A mama mindent jobban tud, csak a mama főztje a jó, a mama ért a gyerekekhez, a mama... Nekem nem engedte, hogy továbbra is dolgozzak, mert amikor dolgoztam, akkor anyósomék bemagyarázták a páromnak, hogy az milyen rossz hatással van a gyerekekre, s ne ők kelljen hogy neveljék a kicsiket! No meg az asszonynak a házban a helye, mert a munkahelyen vannak férfiak is, s nehogy félrenézzen, jobb megelőzni a bajt. Nehéz is volt, amikor dolgoztam, mert amikor fáradtan hazatértem, azt kellett csináljam és hallgassam, amit a két nagysága mondott. Folyton csak szapultak, semmi se volt jó, már annyira kisebbségi érzésem volt, hogy alig bírtam sírás nélkül. A párom ekkor kijelentette, hogy maradjak otthon, s neveljem a gyerekeket. Ám hogyan neveljem, ha a két zsandár ott őrködik felettem, s alig várják, hogy valami miatt lecsapjanak rám? Nem jó, ahogy főzök, nem jó, ahogy takarítok, nem jól beszélek a gyerekeknek stb. Néha emlegetik a párom volt nagylányát, bezzeg az milyen tortát csinált!

– Mondta ön a párjának, hogy ez így nem jó, menjenek házbérbe?

– Persze, de ő azt mondja, nem lehet. Minek dolgoznék én csak a házbérért, meg hogy vigyázzon valaki a gyerekekre, minek menjen más házába, amikor ott az övé, ráadásul a mama nagyon jól főz, a mama segít, a mama jót tesz velünk, semmi bajunk sincs itt. Én viszont nem így gondolom, de mérges lesz és kiabál, ha megemlítem neki a költözést. Ha majd lesz több pénzünk, akkor ezt a házat akarja kibővíteni. Én viszont nem vagyok boldog itt. Egy barátnőm se jöhet, ezért én is csak nagyon ritkán mehetek hozzájuk, már el is hidegült minden kapcsolatom. Nem emlékszem, mikor nevettem utoljára. Néha a párom elég ittasan jön haza, mert munka után a barátokkal be-benéznek egy kocsmába. Egyszer próbáltam szólni neki, de a testvére és az anyósom azonnal védelmükbe vették, hát talán szegény ember ennyi munka után nem engedhet meg magának egy kis kikapcsolódást?

– S az ön szülei mit szólnak ehhez?

– Ezt szakajtottad, ezt szagold! Nem hívei a válásnak, emellett elég nehéz körülmények között élnek.

– Rendben. Mi az, amit ön szeretne? Válni, elköltözni a párjával, vagy itt maradni, de jobb körülmények között, esetleg mihamarabb azt a házbővítést elvégezni, hogy legyen külön életük?

– Bármelyik megoldást, csak legyen változás!

– Értem. Tehát megnézem az ön horoszkópját, s meglátom, hogy mi az, ami a legjobb az ön számára. Ekkor majd megcsinálom a szerencsetalizmánt, emellett mindenképpen a védelmi kristályt is beprogramozom e két hölgy ártó energiái ellen. Az ön energetikai szintjét, rezgéseit is fel kell erősíteni, mert annyira lent vannak, hogy ez betegséghez vezethet. Főleg a harmadik csakrát kell erősíteni, az önbizalmát, az önbecsülését. Biztos sokszor összeszorul a gyomra, vagy rossz az emésztése.

– Így igaz! Gyomorproblémáim vannak, epekövem is lett, nehezen emésztek.

– Igen, ez normális jelenség, hiszen az életében lejátszódó jelenségeket is nehezen emészti meg, s ez pont így hat ki az egészségére is. Az ember nem betegszik meg ok nélkül, csak sokszor nem ismeri fel, mi miatt történik a baj. Tehát a csakragyakorlatok mellett néhány rítusra is szükség lesz. Olyan rítusra, amelyek segítik az energetikai köldökzsinór elvágását a párja és az anyósa között.

– Ezt, ezt, igen, pont ez kell! Odaadom az egyetlen megmaradt barátnőm címét, oda küldje a küldeményt, mert ezt titokban kell csinálnom. Jaj, Istenem, már jobban érzem magam, mihelyt felvillant a remény!

***

Azóta eltelt egy év. Nemrég jelentkezett a hölgy. Arról számolt be, hogy amikor az ebédlőasztal alatt elrejtve odaragasztotta a programozott kristályt, s körülülték az asztalt, a férje megdicsérte a sültet, amit pont ő készített el, ám a férj ezt nem tudta. Nagyot nézett, amikor az anyukája úgy szólt, hogy úgy látszik, a modern konyhában is vannak gyöngyszemek, neki is nagyon ízlik az ő kis drága menye főztje! Hát így kezdődött. Azóta kölcsönt vettek fel, s egy egészen új kis lakással bővítették ki a házat az udvar másik felében, ahol ők teljesen külön háztartásban élnek. Azóta munkába állt, s az anyós örömmel vigyázza az ő drága, jól nevelt kis kincseit. A férje testvérének is végre udvarlója akadt, s nem érdeklik már kliensem dolgai, a párja pedig a kocsmázás helyett az otthonát szépítgeti, s hétvégeken együtt kapcsolódnak ki családostul, akár közös barátokkal, akár négyesben.