2024. április 24., szerda

A jövő héten lehet jelentkezni

Szeptemberben indul a második iratkozási kör az Újvidéki Egyetem karain 2.

Az Újvidéki Egyetem karain összesen 2448 szabad férőhely várja az érdeklődőket a második iratkozási körben. A legtöbb intézményben a jövő héten, szeptember 1-jén és 2-án lehet átadni a jelentkezéshez szükséges dokumentumokat. Kivételt képez a Művészeti Akadémia, mivel a zeneművészeti tanszék képzéseire szeptember 2-án, a képzőművészeti tanszéken 3-án, a dráma tanszéken pedig 4-én lehet jelentkezni.

Az újvidéki Mezőgazdasági Karon már az első körben betelt a létszám (fotó: Ótos András)

(Fotó: Ótos András)

A Jogtudományi Karra a második iratkozási körben 372-en tudnak bejutni. Az affirmatív iratkozási kvótákra négy férőhelyet irányoztak elő, így 368-an tanulhatnak saját kölségükre. A jövendőbeli elsőévesek szeptember 1-jén és 2-án 8–14 óra között jelentkezhetnek. A karra 3-án lehet felvételizni. Az előzetes rangsort 4-én, a véglegeset pedig 7-én teszik közzé. A felvételt nyert hallgatók szeptember 8. és 10. között, mindhárom napon 8-tól 4 óráig adhatják át a szükséges dokumentumokat.

Az Orvostudományi Karon mindössze húsz önköltséges férőhely maradt a hároméves, ápolói felsőfokú szakképzésen. Az integrált tanulmányokon 63 önköltséges férőhely várja a jelentkezőket az orvosi és a fogorvosi szakon, amelyeken angol nyelven folyik az oktatás. Az érdeklődők szeptember 1-jén és 2-án jelentkezhetnek. A felvételi vizsgát 3-án 12 és 15 óra között tartják. A jelentkezők angol nyelvtudását ugyanezen a napon 15.30-tól tesztelik. Az előzetes rangsorokat 4-én teszik közzé. Szeptember 7-én 13 óráig lehet fellebbezni, és ezen a napon 10 és 12 óra között lehet megnézni a felvételi vizsga tesztjeit. A végleges eredményeket 8-án 14 óráig közzé fogják tenni. A karra szeptember 14-én 14 óráig lehet beiratkozni.

A Közgazdasági Karra a második iratkozási körben 57-en juthatnak be, és közülük 29-en tanulhatnak az állami költségvetés terhén. A kar szabadkai és újvidéki tagozatán szeptember 1-jén és 2-án 8–14 óráig fogadják a jelentkezéseket. A felvételi vizsgára mindkét helyen 3-án 10 órakor kerül sor. Az előzetes rangsort 4-én teszik közzé, a véglegeset pedig 10-én. A felvételt nyert hallgatók 11-én tudnak beiratkozni az intézménybe Újvidéken és Szabadkán is.

A Műszaki Tudományok Kara alapképzésein 205 szabad férőhely maradt, ebből 200 önköltséges. A kar hároméves felsőfokú szakképzésein 72 férőhely várja a hallgatókat, amelyből 9 államilag támogatott. Az érdeklődők szeptember 1-jén reggel 7 órától másnap 13 óráig tudnak jelentkezni a meghirdetett képzésekre. A felvételi vizsgákat 3-án 9 és 13 óra között tartják. Az előzetes rangsort 4-én, a véglegeset 7-én teszik közzé. Az első évfolyamra szeptember 8-án 8 és 13 óra között lehet beiratkozni. Azokat a jelentkezőket, akik nem jutottak be a kívánt szakokra, 9-én 10 órára fogják behívni a karra. Ezen a napon lehetőségük lesz azokra a szakokra beiratkozni, amelyeken maradtak szabad férőhelyek. Ez csak azokra a jelentkezőkre vonatkozik, akik felvételiztek a karra. Azok az érdeklődők is jelentkezhetnek a fennmaradó férőhelyekre, akik más karokon minimum 14 ponttal tették le a felvételi vizsgát a megfelelő tantárgyakból. Ők szeptember 10-én és 11-én 8–13 óráig iratkozhatnak be a karra. Azok, akik nem iratkoztak be a második körben, szeptember 18-áig vehetik át a dokumentumaikat a karon.

A Természettudományi–Matematikai Kar felsőfokú szakképzésén 18 önköltséges férőhely maradt. Az intézmény alapképzéseire 308-an jelentkezhetnek, ebből 212-en kapnak lehetőséget arra, hogy az állami költségvetés terhén tanuljanak tovább. Az integrált tanulmányokon 110 szabad férőhely várja a jelentkezőket, amelyből 88 költségtérítéses. Az érdeklődők szeptember 1-jén és 2-án 9–13 óráig adhatják át a szükséges dokumentumokat. A felvételi vizsga 3-án lesz, majd 4-én teszik közzé az előzetes rangsort. A végleges eredményre 8-áig kell várni. A felvételt nyert hallgatók 9-én és 10-én 9–13 óráig iratkozhatnak be a meghirdetett képzésekre.

(Folytatás kedden)