2024. március 29., péntek

Tömegverekedés egy autóbuszban

Fiatalokból álló bandák tűztek össze egymással a Futaki úton

A rendőrség több személyt is előállított, akikről azt feltételezik, hogy részt vettek a tegnap éjjel a Városi Közlekedési Közvállalat Futaki úti autóbuszgarázsánál lezajlott incidensben – tudta meg a 021.rs hírportál.

A vizsgálat adatai szerint fiatalok egy csoportja gépkocsival haladva Veternik irányából a Futaki úton megállásra kényszerített egy városi autóbuszt, majd ezt követően betörtek a járműbe, és összeverekedtek az ott tartózkodó másik bandával. Az incidens során az autóbuszba egy fáklyát is bedobtak, amellyel egyesek szerint fel akarták azt gyújtani. A rendőrség szerint azonban ez nem állt szándékukban, csupán bedobták a fáklyát, ami kisebb kárt okozott a padlón, mielőtt elaludt volna. A Városi Közlekedési Közvállalatból is megerősítették, hogy nem keletkezett jelentősebb kár a járműben. A további vizsgálat fogja majd kideríteni, hogy valójában mi is történt. A rendőrség jelenleg is dolgozik az elkövetők azonosításán.

Az első sajtóinformációk szerint a verekedésben több személy is részt vett, de csupán egy 15 éves fiatal szenvedett könnyebb sérüléseket. Dr. Zoran Krulj, az újvidéki elsősegély-szolgálat illetékese az említett hírportálnak nyilatkozva ugyanakkor azt mondta, hogy két kiskorú sebesült meg. Egyikük, miután hideg fegyver által okozott könnyebb sebeket szerzett, elszaladt és elrejtőzött. A mentősök az Antun Urban utcában találtak rá, a helyszínen ellátták a sebeit, majd a Gyermekkórház sebészeti osztályára szállították. Krulj elmondása szerint egy másik 16 éves fiatal is megsérült, őt is a Gyermekkórházba vitték.

Az incidens helyszínén ugyanakkor egy forgalmi baleset is történt, melynek során két gépjármű ütközött össze, és három férfi (24, 25 és 40 évesek) sebesült meg. Sajtóinformációk szerint egy személyautó megállt az autóbusz közelében, ugyanis az utasok meg akarták nézni mi történik, amikor is egy másik gépkocsi beléjük rohant. A mentősök a sérülteket ellátták a helyszínen, majd a 24 és a 40 éves férfit a Sürgősségi Központba szállították, a 25 éves fiatalt pedig házi ápolásra küldték.