2024. április 20., szombat
MAGYAR NEMZETI TANÁCS

Pénteken beiskolázási tanszercsomag

Az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is kapnak beiskolázási tanszercsomagot és iskolatáskát a magyar tannyelvű első osztályba induló gyerekek.

A Magyar Nemzeti Tanács Magyarország Kormányának támogatásával, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alap közreműködésével beiskolázási tanszercsomagot, a budapesti Rákóczi Szövetség jóvoltából pedig iskolatáskát ajándékoz a leendő elsős kisdiákoknak.

Újvidéken augusztus 28-án, pénteken adják át ezeket a Petőfi Sándor MMK nagytermében (József Attila utca 16.) a kisdiákoknak. A kialakult járványhelyzet miatt a szervezők arra kérik a szülőket, hogy tartsák be az óvintézkedéseket, és hogy az ajándék átvételekor csak az egyik szülő jelenjen meg a gyermeke kíséretében, és viseljenek arcvédő maszkot.

A szociális távolságtartás betartása érdekében az ajándékozás pénteken kisebb csoportokban történik, az alábbi időpontok szerint:

17 órakor a József Attila Általános Iskola leendő elsősei kapják meg a csomagokat,

18 órakor pedig a Petőfi Sándor Általános Iskola, a Sonja Marinković Általános Iskola és a tiszakálmánfalvi Ivo Andrić Általános Iskola első osztályba induló kisdiákjai.