2024. április 20., szombat
KREATÍV PERCEK

Nappali a lakás középpontjában

Segít a lakberendező!

Mielőtt hozzáfogna otthona, irodája, egyszóval környezete megtervezéséhez, kérje ki lakberendezőnk tanácsát! Olyan ötleteket és megoldásokat kaphat tőle új rovatunkban, amelyeket csak tapasztalt szem lát. Még akkor is, ha csak kisebb átalakítást tervez, stílust vagy bútort szeretne váltani, és kissé elbizonytalanodott a hatalmas kínálat láttán, vagy netán nem is tudja, hogyan fogjon hozzá.

A nappali szobának nagyon sok funkciót kell ellátnia. Mindenekelőtt a leglényegesebb, hogy a közös tér igényének eleget tegyen, tehát legyen benne sok ülő- és pihenőalkalmatosság, hiszen a család itt találkozik és ül le  beszélgetni, legyen alkalmas a család szórakozására, filmnézésre vagy társasjátékozásra.

A nappaliban elengedhetetlen egy nagy kanapé, puha párnák, puha szőnyeg, hogy esetleg még a padlón is játszhassunk.

Fontos lépés a médiaberendezés elhelyezése is. Ne süssön bele a nap, a kanapéról is látható legyen, de az sem baj, ha az ebédlőből is látható. Biztosítsunk sok fényt, de a hangulatvilágításra is figyeljünk oda.

Ha ezeket az igényeket mind-mind sorba vesszük, a nappalinkat funkcionálisan meg tudjuk tervezni. Az alapfunkciók meghatározása után megálmodhatjuk a stílust és a színvilágot is.

Ebben a nappali szobában, amelynek a látványterveit most bemutatom, több színvilágot is kipróbáltunk, a tulajdonosok végül a bézs szín mellett döntöttek, abban érzik a legjobban magukat.

A nagy L alakú sarokkanapéval szemben a médiafalra pálcika faldekorációt terveztünk, mely egy hullámos falpanelt ölel. Ezt a pálcika dekorációt a lakás más pontján is megtalálhatjuk, a praktikusság miatt.

***

Ha lakberendezéssel kapcsolatos kérdésük van, kérdezzenek, és a lap hasábjain megválaszolom. Levelüket a szerkesztőség címére küldjék postán (Magyar Szó, 21000 Novi Sad, Vojvode Mišića 1.) vagy e-mailben (tarka@magyarszo.rs). A borítékra írják rá: Segít a lakberendező.