2024. március 29., péntek
DIVAT

Bringázzunk stílusosan

Nyaranta nem csak a lenge szoknyák és a szandálok kerülnek elő, hanem a kerékpárok is. Meglehet korlátozó tényezőnek tűnhetnek a kétkerekűek az öltözködésünkben, azonban a jól megválasztott és kombinált szettünkkel egyik fajta ruháról sem kell lemondanunk ahhoz, hogy kényelmesen, mégis stílusosan bringázhassunk.

Néhány éve nagy trend lett a sportcipő-szoknya kombináció, aminek a bicikliző hölgyek igazán örülhetnek, azonban vigyázzunk a túl bő és hosszú szoknyák viseletével, mert beleakadhatnak a küllőkbe. Válogassunk inkább a kissé szűkebb, merevebb anyagok között.

A nadrágok szinte bármelyik hossza és szabása megfelel a bringázáshoz, kivételt képeznek viszont a túlságosan bő fazonok. Ideálisak a kantáros, a háromnegyedes, a rövid és a szoknya nadrágok.

A tűsarkúról sem kell lemondani, habár ebben a lábbeliben lassabban és óvatosabban vezethetjük a biciklinket. A magassarkú cipők praktikusak is lehetnek, ha a jelzőlámpánál kell megállni, hisz akkor mindkét lábunkkal kitámaszthatjuk magunkat anélkül, hogy oldalra dőlnénk.

A válltáskának sem kell illetéktelenül lógnia a lábunk között, hisz azt egy egyszerű trükkel a kormányhoz erősíthetjük, így tekerés közben biztos nem fog zavarni bennünket. Praktikusak még az elegánsabb hátizsákok is, melyekből mostanság számtalan stílusban válogathatunk az üzletek polcairól. Ha viszont több dolgot kell magunkkal vinnünk, akkor a hátsó kerékhez rögzített táskákat vagy kosarakat is beszerezhetünk.