2024. április 19., péntek

A jövő héten lehet jelentkezni

Szeptemberben indul a második iratkozási kör az Újvidéki Egyetem karain

Az Újvidéki Egyetem karain összesen 2448 szabad férőhely várja az érdeklődőket a második iratkozási körben. A legtöbb intézményben a jövő héten, szeptember 1-jén és 2-án lehet átadni a jelentkezéshez szükséges dokumentumokat. Kivételt képez a Művészeti Akadémia, mivel a zeneművészeti tanszék képzéseire szeptember 2-án, a képzőművészeti tanszéken 3-án, a dráma tanszéken pedig 4-én lehet jelentkezni.

A Mezőgazdasági Karon még 319 jövendőbeli elsőéves számára maradt hely, és közülük 169-en tanulhatnak majd az állami költségvetés terhén. Az intézményben szeptember 1-jén és 2-án 10 és 14 óra között fogadják a jelentkezőket. A felvételi vizsgát szeptember 3-án 9 órától tartják, majd másnap, 4-én teszik közzé az előzetes rangsort. A felvételizők 8-án tudhatják meg, hogy bejutottak-e a kívánt szakra. Az iratkozást szeptember 9-e és 15-e között tartják. Azok, akiknek sikerült bekerülniük a költségtérítéses férőhelyekre, 9-én és 10-én 10–14 óráig iratkozhatnak be az intézménybe. Ha közülük valaki nem iratkozik be a kijelölt időpontban, (mivel meggondolta magát vagy máshova iratkozott be) később nem tud majd beiratkozni az államilag támogatott férőhelyekre, így saját költségén kell tanulnia. Szeptember 11-én 11 órára azokat a hallgatókat hívják be, akik a rangsor átalakulása után felkerültek az államilag támogatott férőhelyekre. Ha nem jönnek el, önköltséges hallgatókként tudnak csak tanulni. Szeptember 14-én az önköltséges férőhelyeken tanulók fognak beiratkozni. Amennyiben maradnak szabad férőhelyek, szeptember 15-én 12 órára behívják azokat, akik nem jutottak be az önköltséges férőhelyekre, és ugyanezen a napon be tudnak iratkozni az intézménybe.

A Bölcsészettudományi Karon 240 jövendőbeli hallgatót várnak, amelyből 52-en tanulhatnak az államilag támogatott férőhelyen, 188-en pedig önköltségen. Az érdeklődők szeptember 1-jén és 2-án 9 és 13 óra között jelentkezhetnek az intézmény meghirdetett alapképzéseire. A felvételi vizsgákat 3-án és 4-én tartják, majd 7-én teszik közzé az előzetes rangsort. Ezután szeptember 9-éig van lehetőség a fellebbezésre. Ugyanezen a napon 15 óráig teszik közzé a végleges rangsort. A felvételt nyert hallgatók szeptember 10-én és 11-én 9–13 óráig tudnak beiratkozni.

A Tehnológiai Karon 93 szabad férőhely maradt a második iratkozási körre. Az elsőévesek közül még 66-an tanulhatnak az állami költségvetés terhén, 27-en pedig önköltségen. A karra szeptember 1-jén és 2-án 8–13 óráig lehet átadni a szükséges dokumentumokat. A felvételi vizsga szeptember 4-én 10 órakor lesz. Az előzetes rangsort pedig szeptember 7-éig teszik közzé, a véglegeset pedig 8-án. Ezután szeptember 9-én és 10-én 8–13 óráig lehet beiratkozni az intézmény alapképzéseire. Amennyiben maradnak még szabad férőhelyek, a kar azoknak is lehetőséget fog adni, akik más intézményekbe felvételiztek matematikából és/vagy kémiából. A jelentkezéskor a szükséges dokumentumokon kívül az érdeklődőknek a felvételi vizsgáról és az elért pontszámokról szóló igazolást is csatolniuk kell. Jelentkezni szeptember 15-én 8-tól 13 óráig lehet. A rangsort másnap, 16-án teszik közzé, majd 17-én lehet beiratkozni.

(Folytatjuk)