2024. április 19., péntek

Tízezer arcvédő pajzs az iskoláknak

Az oktatásügyi minisztérium 10.000 arcvédő pajzsot biztosít azoknak az iskolásoknak, akik egészségügyi okokból rászorulnak, mert nem viselhetnek szájmaszkot. A pajzsok az iskolaigazgatóságok által kerülnek el a tanintézményekbe – jelentette ki Nenad Radić az oktatásügyi minisztérium kabinettfőnöke.

Tájékoztatása szerint a minisztérium napi kapcsolatban áll a helyi önkormányzatok képviselőivel, így állíthatja, hogy a tanévre biztosított a megfelelő mennyiségű szájmaszk és fertőtlenítőszer a tanintézményekben – írja a FoNet.

– A minisztérium egy hónappal ezelőtt utasította az önkormányzatokat, hogy a saját területükön biztosítsák ezeket az eszközöket a tanintézményeknek. Napi kapcsolatban állunk az önkormányzatokkal, és minden szükséges intézkedést megtettünk, hogy a tanév a lehető legbiztonságosabban megkezdődjön – mondta Radić. Hozzáfűzte, hogy a középiskolai és egyetemi diákotthonok is felkészültek a tanév kezdetére, jelenleg a felsőoktatási intézmények részére igyekeznek biztosítani a fertőtlenítőszereket.