2024. április 24., szerda

Huszonöt beteg a kórház Covid-részlegében

A Szabadkai Közkórház szerdai jelentése szerint az intézmény koronavírusos légúti megbetegedésekkel foglalkozó részlegében az elmúlt 24 órában 45 beteget vizsgáltak meg. Ezek közül 15 vizsgálat ellenőrző jellegű volt. Két beteget további kórházi kezelés céljából az intézményben tartottak. Az elmúlt 24 órában egy pácienst engedtek haza. Gyógyítása otthoni körülmények között folytatódik.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

A kórház Covid-részlegében, amely magában foglalja a Covid-rendelőt, a fertőző osztályt, valamint az intenzív osztály egy részét, jelenleg összesen 25 beteget ápolnak. Gépi lélegeztetésen jelenleg egyetlen beteg sincs.

A közkórház napi jelentéséből azt is megtudhattuk, hogy az intézmény dolgozói között nem regisztráltak újabb koronavírus-fertőzést.

A koronavírus-fertőzés tüneteivel a kórházban ápolt betegek hozzátartozói mindennap 13 és 14 óra között informálódhatnak családtagjuk hogylétéről. A hozzátartozóknak a 024/555-222-es telefonszámot kell tárcsázniuk. Az egyes számú Covid-központ a 484-es, a fertőző osztály a 261-es, míg az intenzív osztály a 343-as lokálon érhető el.