2024. április 19., péntek
NAGYBECSKEREK

Sörnapok helyett kóstoló

A koronavírus-járvány miatt elmaradt a nagybecskereki Sörnapok vendéglátóipari rendezvény, de a szervezők úgy döntöttek, hogy sörosztással emlékeztetnek a rendezvényre. Tegnap fiákerek és fogatos kocsik indultak el a városháza udvarából, hogy körbejárva a város helyi közösségeit, közvállalatait és intézményeit, ingyensört osztogassanak, a városháza homlokzatára szerelt kivetítőtáblán pedig a korábbi rendezvényekre emlékeztettek.

Zoran Ljubotina, a nagybecskereki Turisztikai Egyesület igazgatója kijelentette, hogy ilyen módon próbálnak szimbolikusan megemlékezni a vidék legnagyobb turisztikai rendezvényéről, amelyet az idén tartottak volna meg 35. alkalommal.

A rendezvény az utóbbi években mintegy négymillió eurós pénzmozgást eredményezett az önkormányzat számára az esemény, lemondása csökkenti a város költségvetésének bevételét (több mint tízmillió dinárról, illetve a költségvetés 0,3 százalékáról van szó), de egyaránt nagy kár éri a vendéglősöket, vállalkozókat és a művészeket is.

Nagybecskereken évente csaknem nyolcvan hagyományos rendezvényt tartanak, és eddig nem volt rá példa, hogy rendkívüli helyzet miatt el kellett volna valamelyiket halasztani.