2024. április 20., szombat

Befejeződött a főutcán az útjavítás

Nemrégiben befejeződtek a temerini főutcán végzett útjavítási munkálatok, amelyek két hétig tartottak.

Elvonultak a nehéz gépek, átadták a forgalomnak az utat (Góbor Béla felvétele)

Elvonultak a nehéz gépek, átadták a forgalomnak az utat (Góbor Béla felvétele)

Mintegy két kilométeres, igen rossz állapotban levő szakasz nemcsak új aszfaltburkolatot kapott, hanem a nehéz járművek okozta útteknőket is korrigálták. Hogy többé ez ne történhessen meg, különleges eljárással mintegy 20 centiméterrel megemelték az út magasságát.

A munkálatok ideje alatt a környék lakóinak az útlezárások igencsak megnehezítették az autólejáratok használatát. A forgalmat Szenttamás felé terelték. Igaz, akik ismerték a határban levő dűlőutak hálózatát, a földutakon is megkerülhették az útlezárásokat. Feltűnt, hogy az útjavítás ideje alatt a munkásoknak még éjszaka is ügyelniük kellett, mivel sokan nem tudták értelmezni az útjelző táblákat, és a figyelmeztetés ellenére is felhajtottak a félkész útra.

Most, hogy befejeződtek a munkálatok, mindenki elégedett, és bíznak abban, hogy sokáig jó állapotban marad az úttest. A mellékutakkal való kereszteződéseket leaszfaltozták, a kocsilejáratokat megemelték, az útpadkákat pedig feltöltötték. Akik eddig nem tudtak kijárni a főútra, kezdik elfelejteni a kellemetlenségeket, már azért is, mert nagyon nagy szükség volt a felújításra. Előtte egy évvel felmarták az úton az aszfaltot, a barázdákon pedig csak lassan és óvatosan lehetett közlekedni. Sokszor olyan érzése volt a gépkocsivezetőknek, mintha jégpáncél borítaná az utat.