2024. március 29., péntek

Tiszteletre méltó teljesítmény

Stevan Bakić és Pásztor Bálint atléták küldöttségét fogadta a Városházán

A Szerbiai Atlétikai Szövetség a héten városunkban tartja a reménységei részére szervezett edzőtáborát. Kedden Stevan Bakić, Szabadka polgármestere és Pásztor Bálint, a városi képviselő-testület elnöke fogadta az edzőtábor küldöttségét. Az atlétákat Emir Bekrić táborvezető, Világos Györgyi, a tábor edzője, Strahinja Radaković gátfutó, Világos Adriana gerelyhajító és a szabadkai Spartacus Atlétika Klub elnöke, Slobodan Vojinović képviselte.

A két politikus a Városházán fogadta a küldöttséget, majd közös sajtótájékoztatót tartottak. Stevan Bakić a sajtótájékoztatón tett nyilatkozatában arra hívta fel a figyelmet, hogy a városi stadion 2018 novemberében befejezett felújítási munkálatai során többek között az atlétikai pálya új borítást kapott. A beruházás összértéke 87 millió euró volt, a sport- és ifjúsági minisztérium 67 millió dinárt, míg a városi önkormányzat és a tartományi kormány 10–10 millió dinárt biztosított erre a célra.

Stevan Bakić és Pásztor Bálint az atléták küldöttségével (Fotó: Gergely Árpád)

Stevan Bakić és Pásztor Bálint az atléták küldöttségével (Fotó: Gergely Árpád)

– Örülök, hogy a Szerbiai Atlétikai Szövetség megtisztelte Szabadkát azzal, hogy az edzőtábor házigazdája lehet. Ebben a táborban több mint negyven, 14 és 18 év közötti ifjú atléta vesz részt, és szakmai felügyelet mellett készül az előttük álló idényre – mondta a polgármester, és hozzátette, hogy az önkormányzat, a tartományi és a köztársasági kormánnyal együttműködve, az elkövetkező négy évben is folytatja a sportinfrastruktúra fejlesztését.

Pásztor Bálint elégedettségét fejezte ki, hogy az első küldöttség, amelyet a polgármesterrel együtt fogadhatnak, éppen a sportolóké. Kiemelte, hogy a találkozóra úgy került sor, hogy az edzőtábor résztvevőinek nem kellett edzéseket kihagyniuk.

– Tiszteletre méltó a teljesítményük, hiszen annak dacára, hogy az önkormányzat, a tartomány és a köztársaság is nagy összegeket fordít a sportra, mégsem mondható el, hogy olyan körülmények között edzhetnek, mint ahogy azt a sportolók más fejlettebb országokban megtehetik – nyilatkozta Pásztor Bálint.

Emir Bekrić táborvezető elmondta, hogy az atlétikai szövetség legfőbb célja, hogy emelje a szerbiai atlétika színvonalát, valamint népszerűsítse a sportot.

Világos Adriana kishegyesi gerelyhajító örömét fejezte ki, hogy az edzőtábort Szabadkán tartják, hiszen a várost már ismeri, és szinte otthon érzi itt magát, valamint az edzésre is jók a feltételek.

A sajtótájékoztató végén Stevan Bakić és Pásztor Bálint ajándékcsomaggal kedveskedett a sportolóknak.