2024. április 20., szombat

Huszonhat beteg a kórház Covid-részlegében

A Szabadkai Közkórház keddi jelentése szerint az intézmény koronavírusos légúti megbetegedésekkel foglalkozó részlegében az elmúlt 24 órában 45 beteget vizsgáltak meg. Ezek közül 28 vizsgálat ellenőrző jellegű volt. Négy beteget további kórházi kezelés céljából az intézményben tartottak.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

Az intézmény Covid-részlegében, amely magában foglalj a Covid-központot, a fertőző osztályt, valamint az intenzív osztály egy részét, jelenleg összesen 26 beteget ápolnak. Közülük senki sem szorul gépi lélegeztetésre.

A kórház jelentése emellett arra is kitér, hogy az intézmény alkalmazottai között nem regisztráltak újabb koronavírus-fertőzést.

Azon polgárok, akik hozzátartozóját koronavírussal, illetve arra utaló tünetekkel a kórházban ápolják, mindennap 13 és 14 óra között telefonon informálódhatnak rokonuk állapotáról. Mindehhez a 024/555-222-es telefonszámot kell tárcsázni, és az intenzív osztály eléréséhez a 343-as, a fertőző osztály eléréséhez a 261-es, míg az egyes számú Covid-központ eléréséhez a 484-es lokált kell kérni.