2024. április 25., csütörtök

Győzelem után vereség

RÖPLABDA

ZENICA. – Az U19-es női Eb 2. fordulójában: Szerbia–Fehéroroszország 2:3, Lengyelország–Szlovákia 3:0.

NHL

A Vegas kiütötte a Vancouvert

A nyugati főcsoportban a Vegas vasárnap 5:0-ra nyert az előző fordulóban a címvédőt búcsúztató Vancouver ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásának elődöntőjében. A Vegasban a svéd kapus Robin Lehner pályafutása során először nem kapott gólt playoffmérkőzésen, most 26 védéssel járult hozzá az utolsó állva maradt kanadai együttes elleni sikerhez. Reilly Smith, Alex Tuch és Mark Stone egy-egy góllal és gólpasszal vette ki részét a diadalból.

Keleten a Boston került előnybe a Tampa Bayjel szemben. A Bruins 3:0-ra elhúzott, a Lightning a svéd hátvéd, Victor Hedman két góljával csak szorossá tudta tenni a végjátékot.

Eredmények, rájátszás, elődöntő, keleti főcsoport: Tampa Bay–Boston 2:3. Nyugati főcsoport: Vegas–Vancouver 5:0.

GOLF

Johnson ismét a világranglista élén

Az amerikai Dustin Johnson nyerte meg a profi golfozók legrangosabb sorozatának (PGA Tour) legutóbbi versenyét a Massachusetts állambeli Nortonban, ezzel visszatért a világranglista élére. A tengerentúli játékos az egész torna alatt kiemelkedő teljesítményt nyújtott, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy 11 ütés előnnyel végzett az első helyen. Hasonló fölényre legutóbb 2006-ban volt példa egy viadalon, akkor Phil Mickelson 13 ütéssel előzte meg a második helyezettet. Johnsonnak összesen 254 ütésre volt szüksége a négy kör teljesítéséhez, ez 30-cal jobb az alapütésszámnál – ilyen kivételes produkcióra őt megelőzően csak ketten voltak képesek a körverseny történetében (Ernie Els 2003-ban és Justin Thomas 2017-ben). A régi-új világelső pályafutása 22. diadalát ünnepelte a PGA Touron.