2024. március 28., csütörtök
Újvidéki Színház

Ismét színpadon a társulat

A válságstáb pozitív döntéshozatala után, miszerint – az előírt óvintézkedések betartásával – a művelődési, művészeti intézményekben is megkezdődhet a munka, az Újvidéki Színház is fokozottabban aktív.

– Színházunk együttese először Magyarországra utazik, a Magyar Színházak XXXII. Kisvárdai Fesztiváljára, ahol az Anna Kareninát mutatjuk be pénteken a kisvárdai közönségnek. Ugyanezzel az előadással veszünk részt a VII. Új Várszínházi Fesztiválon (Čortanovci) szeptember 5-én és 6-án.

A fesztivál megnyitóján (szeptember 4-én) az Upotreba čoveka (Az ember ára) című előadást láthatja a fesztivál közönsége. A produkció az Újvidéki Színház, a Novi tvrđava teatar, a budvai Grad teatar és a szarajevói East West központ koprodukciójaként jött létre. Az előadás Aleksandar Tišma regénye alapján készült Boris Liješević rendezésében.

Szeptember 21-én, a magyar dráma napján mutathatjuk be a Parasztopera című előadást, melynek írója Pintér Béla, rendezője Keresztes Attila.

Az előadások játszásakor bizonyos feltételeket be kell tartani, mint például a testhőmérséklet mérése a színházba való belépéskor, kéz- és cipő fertőtlenítése, maszk viselete, illetve a megfelelő távolság betartása – áll az Újvidéki Színház tájékoztatójában.