2024. április 25., csütörtök

Csökken a koronavírusos páciensek száma

A Szabadkai Közkórház Covid-részlegében 22 beteget ápolnak

A Szabadkai Közkórház a mögöttünk álló hétvégén is napi rendszerességgel adta ki a koronavírussal kapcsolatos jelentését. Eszerint szombaton és vasárnap összesen 65 vizsgálatot végeztek el. Ezek közül 23 vizsgálat ellenőrző jellegű volt. A két nap alatt összesen két személyt tartottak az intézményben további kórházi kezelés céljából. Ezen időszak alatt kilenc beteget engedtek haza – ők az elkövetkező időszakban otthoni karanténban lesznek, és gyógyításuk is otthoni körülmények között folytatódik.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

A kórház hétfői jelentése szerint az elmúlt 24 órában az intézmény koronavírusos légúti megbetegedésekkel foglalkozó részlegében 15 vizsgálatot végeztek el, köztük öt ellenőrző jellegű vizsgálattal. A megvizsgált páciensek közül egy személyt sem tartottak az intézményben. Ezen időszak alatt egy, korábban a kórházban ápolt pácienst engedtek haza.

A Szabadkai Közkórház Covid-részlegében, amely magában foglalja a Covid-központot, a fertőző osztályt, valamint az intenzív osztály egy részét, jelenleg 22 beteget ápolnak. Az intenzív osztályon egy páciens sem szorul gépi lélegeztetésre.

A kórház jelentése emellett arra is kitér, hogy az intézmény dolgozói között nem regisztráltak újabb koronavírus-fertőzést.

Azon polgárok, akik hozzátartozóját koronavírus-fertőzéssel, vagy annak gyanújával az intézményben ápolják, mindennap 13 és 14 óra között érdeklődhetnek rokonuk hogylétéről. Ehhez a 024/555-222-es telefonszámot kell tárcsázni, és a Covid-központ eléréséhez a 484-es, a fertőző osztály eléréséhez a 261-es, míg az intenzív osztály koronavírusos betegekkel foglalkozó részlege eléréséhez a 343-as lokált kell kérni.