2024. április 24., szerda

A pacséri Női Fórum jótékonysági akciója

A Vajdasági Magyar Szövetség pacséri Női Fóruma vasárnap eladással egybekötött jótékonysági gyűjtést szervezett a szomszéd falubeli, bajmoki kisfiú, Pál Gajódi Olivér gyógykezelése érdekében. Hunyadi Teréztől, a szervezet elnök asszonyától megtudtuk, hogy délelőtt két helyszínen kínálták a termékeiket, a sós és édes süteményeket, és a gyümölcslevet, délután pedig a gyógyfürdő bejáratánál várták az adakozni szándékozókat.

– Mivel Olivér történetével elsősorban a magyar nyelvű médiumok foglalkoztak egyelőre, Pacsér köznyelven Szerb falunak nevezett részében, a pravoszláv templom melletti kisbolt vásárlói közül sokan nem is hallottak a kisfiú és a szülei küzdelméről, és az ennek nyomán szervezett akciókról. Több esetben a kezdeti esetleges bizalmatlanság után az emberekkel beszélgetve sokan rendkívül pozitívan fogadták az akciónkat. Voltak olyanok is, akik nem vették magukhoz a termékeinket, de bedobtak némi pénzt a ládikánkba – hallhattuk Hunyadi Teréztől, aki elmondta még, hogy a sütemények elkészítésében számíthatott a tagság néhány tagjára, illetve más szorgalmas, jóindulatú egyén közreműködésére is.

– Öt-hat hölgy összefogásának, fáradhatatlan munkálkodásának köszönhetően készültek el a termékeink. Azt tapasztaltuk, hogy elsősorban a sós süteményeink voltak kelendőek. Az az elképzelésünk, hogy a süteményvásár után a gyűjtőládikát a Nyugdíjas Egyesület klubhelyiségében helyezzük el, majd kedden este összegezzük a megmozdulásunk eredményét – hallhattuk Hunyadi Teréztől.