2022. november 29., kedd

Balázs-Piri Soma a Bartók Emlékházban ad zongoraestet

Balázs-Piri Soma, a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató 2018-as győztese ad zongorakoncertet ma, kedd este a budapesti Bartók Emlékházban, az MVM Koncertek sorozat keretében.

A zongoraesten az ifjú művész J.S. Bach 3. (g-moll) angol szvitjét, Beethoven Pathétique szonátáját és Chopin g-moll balladáját játssza – közölték az MTI-vel hétfőn a szervezők.

Mint a közlemény emlékeztet, Balázs-Piri Soma immár húsz nemzetközi és magyarországi zongoraverseny korosztályos győztese. A magyar klasszikus zene ifjú nagykövete és  a Szeged Ifjú Tehetsége díjjal is kitüntetett zongorista nagy sikerrel lépett fel többek között New Yorkban, Dohában és Londonban is, mások mellett Placido Domingo vezényletével.

A szervezők felidézik, hogy az MVM Koncertek estjei közül több esemény is elmaradt a koronavírus-világjárvány miatt, a nézők kárpótlására ezért nyáron huszonegy rendkívüli koncertet hirdettek.

A Bartók Emlékházban rendezendő koncerteken estenként csak hatvan néző vehet részt; a sorozat valamennyi nyáron megrendezendő koncertjén maszk viselése ajánlott. A bevétellel a fiatal művészeket is támogatják – áll a közleményben.