2024. április 24., szerda
NYUGAT-BÁCSKA

Megalakultak a képviselő-testületek

Zombor új polgármestere az előző polgármester helyettese, Antonio Ratković lett, Dušanka Golubovićot pedig a városi képviselő-testület titkárává választották meg a pénteki alakuló ülésen. A képviselő-testület új elnöke Zoran Rus, a Szerb Haladó Párt zombori frakciójának elnöke lett.

A zombori önkormányzat patinás székhelye (Fekete J. József felvétele)

A zombori önkormányzat patinás székhelye (Fekete J. József felvétele)

A testületben a haladók 36 mandátumuk van, a Zombor Új Arca lista 5-tel, akárcsak a szocialisták és az Egységes Szerbia együtt, és a Vajdasági Magyar Szövetségnek is öt képviselője van a városi képviselő-testületben. A maradék képviselői helyeken a Metla (Söprű) 2020 (3), a radikálisok (3) és a Vajdasági Front (2) osztozik.

A Vajdasági Magyar Szövetség frakcióvezetője Dr. Goretić Vámoser Györgyi, a városi tanács tagja a párt részéről Jankovich Szilárd, a segédpolgármester Pribilla Attila lett.

Apatin községben két képviselővel alkot frakciót a VMSZ, a frakció vezetője Péter István, a községi tanács tagja pedig Hodovány AttilaDubravka Korač (Szerb Haladó Párt) Apatin község új elnöke.

Hódság községben a Vajdasági Magyar Szövetségnek egy képviselője van, Molnár Tihamér, a tanács tagja a VMSZ képviseletében Klenanc József lett.
Hódság község elnökévé Goran Nikolićot (Szerb Haladó Párt) választották meg.