2024. április 25., csütörtök

Biciklisek is karamboloznak

Az elmúlt egy-két napban négy olyan kerékpáros baleset is történt a városban, amelyek után a mentők beavatkozását kérték, három biciklista és egy motorkerékpáros sérült meg - írja a 021.rs hírportál.

Dr. Zoran Krulj az újvidéki elsősegély szolgálat illetékese az említett hírportálnak elmondta, hogy két kerékpáros összeütközése miatt orvosi beavatkozásra volt szükség. Az első összeütközés ezek közül tegnap reggel 7.30-kor történt a Péter király sugárúton. A két biciklista karambolozásánál egy 65 éves asszony sérült meg, akit a helyszínen elláttak, majd a Sürgősségi Központba szállítottak.

Három órával később az Ifjúsági munkakciókutcában, a Sósbara városrészben, egy 35 éves férfi esett le a motorkerékpárról. A sérültet ebben az esetben is a kiérkező mentők a helyszínen ellátták, majd szintén a Sürgősségi Központba szállították. Nem sokkal 11 óra előtt a Futtaki utcában, a Futtaki parknak átellenben a mentők egy 60 éves asszonyt láttak el a helyszínen, majd elszállították a Sürgősségi Központba további kivizsgálások céljából.

A Csajkás utcában egy 40-es éveiben lévő elektromos kerékpáron közlekedő férfit ütött el egy autó, nemsokkal 12 óra után.

A kerékpárosok gázolása az autósok részéről nem számít újdonságnak, ám mostanáig a kerékpárosok úgy-ahogy odafigyeltek egymásra. Most, a járvány miatt nagyon sok olyan személy, gyakran idősek, is nyereregbe ül, akiknek fogalmuk sincs a kerékpározás szabályairól, az elmúlt évtizedekben – a járvány előtt -kizárólag buszoztak. Most sokan úgy kerékpároznak, hogy a közlekedés alapszabályait sem ismerik, és emiatt sokkal jobban oda kell figyelnünk a másik biciklis viselkedésére, mint korábban!