2022. augusztus 18., csütörtök

Megalakult az új képviselő-testület

Mladen Zec a polgármester, Pásztor Róbert a testület elnöke

Pénteken Temerinben az egészségügyi rendelkezések (szájmaszk viselése, egymástól való kellő távolság) betartásával a színházteremben megtartotta alakuló ülését a községi képviselő-testület. A testület új elnökének megválasztásáig a legidősebb képviselő, a VMSZ listájáról Csorba Béla (VMDP) elnökölt. Munkájában a legfiatalabb képviselő és a testület eddigi titkára segített. Miután köszöntötte a megjelenteket és a vendégeket, felolvasták a képviselőjelöltek névsorát. A 33 tagú testület 32 tagja vett részt az alakuló ülésen.

A községi választási bizottság nevében Jasmina Gajić bizottsági elnök jelentést terjesztett be a községi képviselők megválasztásáról. Elmondta, hogy a június 21-én megtartott választásokon 31 helyen tartottak szavazást. A 6 induló lista mindegyike mandátumhoz jutott. A választásokat meggyőző többséggel a Szerb Haladó Párt nyerte 18 képviselői hellyel, a Vajdasági Magyar Szövetségnek 6, a Koalíció a szerb királyságért tömörülésnek 4, a Szerbiai Szocialista Pártnak és az Egyesült Szerbia (JS) párt közös listájának 3, a Szerb Radikális Pártnak 1 és a Vajdasági Frontnak 1 mandátum jutott.

Miután a megjelentek elfogadták a választási eredményekről szóló jelentést, hitelesítették a mandátumokat. Ezt követte a képviselő-testület elnökének megválasztása. 27 képviselő írásban benyújtott javaslatára a képviselők titkos szavazással egyhangúlag (32 szavazattal) Pásztor Róbert (VMSZ) eddigi elnököt ismét megválasztották a testület elnökének. Az elnök helyettese 23 képviselő javaslatára Đuro Žiga (SNS) eddigi polgármester lett.

A továbbiakban Milica Milankov személyében kinevezték a képviselő-testület titkárát, akinek ez már a harmadik mandátuma. Sor került az új polgármester és helyettesének, valamint a községi tanács tagjainak megválasztására is. Titkos szavazással Mladen Zec (SNS) lett a polgármester (a község elnöke), Dejan Bradaš (SNS) pedig a helyettese. Mellettük még hét tagot választottak a községi tanácsba. Mivel a képviselők közül többen a községi tanácsba kerültek, mások visszaadták mandátumukat, helyettük a jelöltlistákról hitelesítették az új képviselők mandátumát. A tisztségviselők megválasztásukat követően terveikről nyilatkoztak a médiának