2024. március 29., péntek

Jótékonysági akció Ludason

Szombaton délelőtt jótékonysági akciót tartottak a ludasi helyi közösség udvarában. A szervezők a rendezvény bevételét a bajmoki Gajódi Pál Olivér gyógyítására ajánlják fel. A segíteni szándékozókat limonádé és ludasi fokhagymás lángos várta.

A megmozdulás résztvevőinek egy csoportja (Benedek Miklós felvétele)

A megmozdulás résztvevőinek egy csoportja (Benedek Miklós felvétele)

Az adománygyűjtő akcióról Aladics Andrea nyilatkozott lapunknak.
– Az interneten szereztünk tudomást Gajódi Pál Olivérről, és egy magyarországi kisfiú példájából tudjuk, hogy lehetséges a gyógyítása. Éppen ezért a barátaimmal mi is eldöntöttük, hogy szeretnénk hozzájárulni ehhez. A limonádé és a lángos hozzávalóit egy helybeli bolt tulajdonosa, valamint mi magunk biztosítottuk. A lángosokat helyben készítjük, és mindenkit arra biztattunk, hogy jöjjön el, kóstolja meg, és adományával segítse Olivér gyógyulását. Az emberek hullámokban érkeznek, voltak olyanok is, akik már nyolc órakor itt vártak bennünket – fogalmazott Aladics Andrea.
Az aktivistától emellett azt is megtudtuk, hogy ezen akció sikerességén felbuzdulva egy következő rendezvény megszervezésén gondolkodnak, amellyel egy helybeli beteg gyermek gyógyításában szeretnének segíteni.