2024. április 23., kedd

Régi-új polgármester Kishegyesen

Sárközi István a községi képviselő-testület élén – VMSZ–SZHP koalíció

Pénteken délelőtt tartotta alakuló ülését Kishegyes község képviselő-testülete. Az ülést a szokásostól eltérően nem a községi tanácsteremben, hanem a kishegyesi színházteremben tartott'k meg, mivel a járványhelyzet miatti kötelező távolságtartást csak itt lehetett betartani. Kishegyes község képviselő-testületében összesen 25 képviselői hely van, ebből a Vajdasági Magyar Szövetség 12-t, a Szerb Haladó Párt ugyancsak 12-t, a Szerbiai Szocialista Párt pedig 1-t szerzett meg. Az így kialakult erőviszonyok mellett Kishegyes polgármestere Marko Lazić lett, az SZHP soraiból. A korábbi négyéves időszakban is már Lazić töltötte be ezt a tisztséget. Az alpolgármester Sándor István, a VMSZ soraiból, és a községi képviselő-testület elnöki posztját szintén a VMSZ adta, Sárközi István személyében.

A VMSZ nem szerezte meg a polgármesteri széket, de erőteljesen jelen van az önkormányzatban, és az itt élő emberek érdekében fog dolgozni – mondta el a médiának Juhász Bálint, a VMSZ Kishegyes községi elnöke és a községi képviselő-testület képviselője.

Elsőként fontosnak tartom megköszönni a választók bizalmát, az alakuló ülést követően is. Az ő bizalmukból 12 mandátummal folytathatjuk a munkát Kishegyes község képviselő-testületében. Ez egy régen látott, szép mandátumszám. Mivel a Szerb Haladó Párt 37 szavazattal többet gyűjtött be minálunk, noha ugyancsak 12 mandátumuk van, a végrehajtó hatalom, a polgármesteri szék továbbra is az ő emberüknek, Marko Lazić úrnak jut. Mi a magunk részéről elsősorban Kishegyes és Bácsfeketehegy lakosságának érdekében, az itt élő emberek, intézmények és szervezetek érdekében fogunk működni. A képviselő-testület elnöke, illetve a karcsúsított községi tanács két tagja, az alpolgármester, illetve a polgármestersegéd személyében lesznek embereink az önkormányzatban. Az a csapat fogja folytatni a munkát, amely négy évvel ezelőtt elkezdte, annak érdekében, hogy négy év múlva újból eséllyel szálljunk ringbe, és megpróbáljuk megszerezni a polgármesteri széket. Addig is dolgozni fogunk, együttműködve a partnerekkel, annak érdekében, hogy a megkezdett beruházások befejeződjenek. Emellett a közösség számára fontos projektumok, amelyekről a kampány ideje alatt is beszéltünk, először pályázat formájában, majd jóváhagyott projektek formájában megvalósuljanak. Úgy gondolom, hogy ehhez megvan a kellő tapasztalat és erő, és ezért fogunk dolgozni a következő időszakban – nyilatkozta Juhász Bálint.

Kishegyes község új polgármestere, Marko Lazić a médiának tett nyilatkozatában megköszönte a polgároknak a választások során tanúsított bizalmat, és háláját fejezte ki a koalíció létrejöttéért is.

Mint tudják, az előző négy évben is én voltam a polgármester, épp ezért folytatni fogjuk azokat a projektumokat, amiket megkezdtünk. További beruházásokra számítok a község területén, és új munkahelyek megnyitására, a községünk minden polgárának boldogulása érdekében – nyilatkozta a régi-új polgármester.