2024. március 28., csütörtök
NBA

Egyenlített a Lakers és a Milwaukee

Davist nehezen tudták tartani a portlandiek (Fotó: Beta/AP)

Davist nehezen tudták tartani a portlandiek (Fotó: Beta/AP)

Az LA Lakers és a Milwaukee is megnyerte második mérkőzését az NBA rájátszásában, ezzel kiegyenlítette a maga párharcát. A Los Angeles-iek először kosaraztak igazán jól a rájátszás során: a Portland ellen 111:88-ra megnyert találkozón Anthony Davis 31 pontot és 11 lepattanót szerzett, a Lakers játékosai pedig 38 hárompontos-kísérletükből 14-et értékesítettek. Az aranysárga-lilák 2012 óta először nyertek mérkőzést a rájátszásban. Az alapszakaszgyőztes Milwaukeeban a görög Jannisz Antetokunmpo 28 ponttal és 20 lepattanóval segítette csapatát az egyenlítésben. A Bucks már az első félidőben meggyőző előnyre tett szert, míg a Magicknél hiába dobott Nikola Vučević 32 pontot, társai gyengén teljesítettek.

Eredmények, rájátszás, keleti főcsoport: Milwaukee–Orlando 111:96 (az állás: 1:1), Indiana–Miami 100:109 (0:2). Nyugati főcsoport: Houston–Oklahoma 111:98 (2:0), LA Lakers–Portland 111:88 (1:1).

A Minnesota első a drafton

A Minnesota csapata választhat elsőként az NBA idei amatőr játékosbörzéjén (draft). A liga csütörtökön tartotta meg az erről döntő sorsolást, a szerencse pedig a minnesotaiaknak kedvezett, akik hat szezonon belül immár másodszor választhatnak majd elsőként. A Wolvesnak 14 százalék esélye volt megszerezni az első választás jogát, ugyanannyi, mint a második húzást megkapó Golden State-nek, illetve a végül csak ötödikként húzó Clevelandnek. A draftot október 16-án rendezik.