2024. április 25., csütörtök

Gyűjtsük a számlákat!

Idén elektronikus úton bonyolítják le a hamarosan induló nyereményjátékot

A szerb kormány idén is nyereményjátékot szervez annak érdekében, hogy mind sikeresebben visszaszorítsák a szürkegazdaságot – jelentette be Siniša Mali pénzügyminiszter. A Politika napilapnak elmondta, hogy országunkban még mindig problémát jelent a vásárlást igazoló nyugta kiadása. 

Az Adóhivatal ugyanis az elmúlt tíz napban több mint 500 szerbiai pékségben ellenőrizte a pénztárgépeket, és több mint 60 százalékukban szabálytalanságokat fedeztek fel a forgalom nyilvántartásában, de számos esetben a munkások bejelentése terén sem feleltek meg az üzletek a követelményeknek – részletezte a pénzügyminiszter, aki szerint Belgrádban ez az arány még magasabb, több mint 70 százalék. Hozzátette, hogy az 508 ellenőrzött létesítmény közül 307-ben találtak szabálytalanságokat.

Mali arra kérte a polgárokat, hogy minden vásárláskor kérjék el a számlát, s bejelentette, hogy az elkövetkező hónapokban ismét nyereményjátékot indítanak. A sorsolásra most is a nyugtákat kell majd gyűjteni, ezúttal viszont a teljes folyamat elektronikus úton zajlik majd – írja a Tanjug.