2024. március 29., péntek

Hamarosan ismét mehetünk moziba

A szerbiai válságstáb pénteken enyhített a járványügyi előírásokon. A döntés értelmében hétfőtől újból kinyithatnak és fogathatnak nézőket a mozik és a színházak. Természetesen ezeken a helyeken is kötelező lesz a távolságtartás, a maszk viselése és a megfelelő higiéniai körülmények betartása. A termek kapacitásának csak felét szabad kihasználni, a maximális nézőszám pedig 500 fő lehet. Telefonon megkerestük a szabadkai mozikat, hogy megtudjuk, hétfőtől válthatnak-e jegyet városunk filmkedvelői.

(Patyi Szilárd archív felvétele)

(Patyi Szilárd archív felvétele)

A Szabadegyetemen működő Eurocinema moziban azt az információt kaptuk, hogy szeptember első napjaiban, valószínűleg 2-án vagy 3-án kezdik meg újra a vetítéseket. Azt, hogy a nézők ekkor már új filmeket is láthatnak, vagy esetleg régebbi filmeket vetítenek újra, nem tudták megmondani, ugyanis a vetítésprogramot egyelőre még nem állították össze.

A Lifka Sándor Art moziban viszont arra törekednek, hogy hétfőn már megkezdhessék a vetítéseket. Azt azonban, hogy milyen filmeket láthat a közönség, itt sem tudták megmondani.