2024. április 19., péntek

Bajnokok döntője

Gnabry óriási gólt lőtt az elődöntőben (Fotó: Beta/AP)

Gnabry óriási gólt lőtt az elődöntőben (Fotó: Beta/AP)

Nem vallott szégyent, mégis 3:0-ra kikapott a Lyon együttese szerda este a Bajnokok Ligája elődöntőjében a Bayern ellen. A papírforma-eredmény hűen tükrözi a két csapat közti különbséget. A találkozót jobban kezdte a Lyon: Depay egy az egyben rontott Neuerre, de a német kapus hárítani tudott, ezt követően még egy kapufát is rúgott a francia gárda. A müncheniek nem aggódták túl a dolgot, jókora mezőnyfölényt alakítottak ki, s ami az egyik oldalon kimaradt, az a másikon bement. A meccs embere címet Serge Gnabry érdemelte ki, akit az Arsenal, de még a West Bromwich sem ítélt meg elég jónak a 2010-es évek közepén. A német középpályás az első félidőben két gólt is lőtt, az első ráadásul joggal pályázik az év találata címre. A szünet után sem változott a játék képe, a hajrában a fáradó lyoniak kapituláltak: Lewandowski a 88. percben megszerezte idénybeli 15. gólját, ezzel beállította a 3:0-s végeredményt.

A fináléban a Bayern a francia bajnok PSG-vel méri össze erejét augusztus 23-án 21 órától.

BL-elődöntő: Lyon–Bayern 0:3. Döntő (augusztus 23.): PSG–Bayern.

Jöhet a Celtic!

A Ferencváros sikerrel vette a BL-főtábláig vezető út első szakaszát. A Zöld Sasok Tokmac Nguen két góljával 2:0-ra legyőzték a svéd Djurgårdent. A magyar klub a következő körben a skót Celtickel találkozik, míg a szerb Crvena zvezda az albán Tiranához utazik.

BL-selejtező, 1. kör, érdekesebb eredmények: Ferencváros–Djurgården 2:0, Celje–Dundalk 3:0, Dinamo (T)–Tirana 0:2, Maccabi Tel-Aviv–Riga 2:0, Budućnost–Ludugorec 1:3, Floriana–CFR 0:2. A 2. kör párosítása (augusztus 25., 26.): Celtic–Ferencváros, Tirana–Crvena zvezda, Alkmaar–Plzeň, PAOK–Beşiktaş, CFR–Dinamo (Z).