2024. április 24., szerda
NBA

Egyenlített a Dallas és a Utah is

A Dallas a 28 pontig jutó szlovén Luka Dončić vezérletével nyert szerdán az LA Clippers ellen, és ezzel kiegyenlítette a két csapat párharcát az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) rájátszásában. A texasiak gyakorlatilag végig kézben tartották az összecsapást, és bár az első félidő még szorosan alakult, a harmadik negyedben már tíz pont feletti előnybe kerültek, sőt a folytatásban 18-ra növelték azt – mindenki nagyon pörgött, Rick Carlisle együttese ezúttal egyszerűen klasszisokkal jobb volt a Clippersnél. A nyugati főcsoport másik mérkőzésén a Utah is egalizált a Denverrel szemben, ezúttal a Jazz uralta a pályát. Quin Snyder alakulata már az első negyedet is megnyerte, a második végén egy 22:6-os periódussal rohanta le ellenfelét, majd a harmadik játékrészben el is döntötte a küzdelmet.

A keleti főcsoport találkozóin nem történt meglepetés, a Boston nem adott esélyt a Sixersnek, a Toronto pedig a végén talált megoldást a Brooklynnal szemben, ez a két párharc 2:0-ra áll.

Eredmények, negyeddöntő, keleti főcsoport: Toronto–Brooklyn 104:99 (az állas: 2:0), Boston–Philadelphia 128:101 (2:0). Nyugati főcsoport: Denver–Utah 105:124 (1:1), LA Clippers–Dallas 114:127 (1:1).