2024. március 29., péntek

„A siker különlegessé teszi az ünnepnapot”

A VMSZ testületei tegnap este fogalmazták meg a párt személyi javaslatait az önkormányzati vezetők tekintetében

Az augusztus 20-ai nemzeti ünnep alkalmából osztotta meg a közvéleménnyel gondolatait Facebook-bejegyzésében Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke. „Különös ünnepnap a mai. Augusztus 20-án nemcsak Magyarország ünnepli az államalapítást, hanem minden magyar közösség, éljen a világ bármely pontján” – fejtette ki Pásztor István.

A VMSZ elnökének értékelése szerint a jeles napokon értékelni és elszámolni szokás. Június 21-én Szerbia választott, és a vajdasági magyarság is kijelölte az irányt közös jövőnkre vonatkozóan – emlékeztetett bejegyzésének folytatásában a pártelnök.

– Az eredmény ismert. Történelmi választási sikerünknek köszönhetően megnövekedett elvárásokkal szembesültünk választóink részéről, a szó legpozitívabb értelmében.

Joggal várják el tőlünk, hogy amikor elkezdődik az érdemi munka, felkészült és rátermett emberek képviseljék őket. Kemény tárgyalások vannak mögöttünk a volt és jövőbeli koalíciós partnerünkkel. Az elmúlt 48 órában többször egyeztettem a Szerb Haladó Párt elnökével. Az általunk megbízott delegációk csak a tegnapi nap folyamán 4 órás tárgyalást folytattak, számba véve mind a 31 önkormányzatot, ahol a Vajdasági Magyar Szövetség mandátumot szerzett.

Tisztességes megállapodás született, amely érdemi lehetőséget teremt arra, hogy megvalósítsuk választási ígéreteinket. Ma este a Vajdasági Magyar Szövetség illetékes testületei megfogalmazzák személyi javaslataikat az önkormányzati vezetőket illetően. Óriási siker, hogy az előttünk álló önkormányzati ciklusban is részei leszünk a döntéshozatalnak. Ez a siker teszi igazán különlegessé a mai ünnepet – fogalmazott Pásztor István.