2024. április 25., csütörtök

Ötvenen kapnak határozatlan idejű szerződést a Vajdasági RTV-ben

Válságterv a folyamatos műsorsugárzásra

Klemm József, a Vajdasági RTV vezérigazgató-helyettese a Fókuszban című műsorban szólt a médiaház pénzügyi helyzetéről, mely annak kapcsán került az érdeklődés homlokterébe, hogy a rádió és a tévé kénytelen egy sor fiatal, szerződött munkatársat elbocsátani anyagiak híján. A médiaház honlapja szerint a a Vajdasági Televízió magyar szerkesztőségében a 35 foglalkoztatottból 15-en vannak határozatlan idejű munkaviszonyban, 11 embert ügynökségen keresztül alkalmaznak, 9-en pedig határozott idejű szerződéssel dolgoznak. A kormány jóváhagyta, hogy a 264 ügynökségi alkalmazottból 50-et foglalkoztasson a vajdasági közszolgálati médiaház.

Klemm József (Fotó: Magyar Szó)

Klemm József (Fotó: Magyar Szó)

Klemm József, a Vajdasági RTV vezérigazgató-helyettese szerint az állandó foglalkoztatás feltétele az, hogy az illetékes kormánybizottság jóváhagyja azt a cégnek. – Eleinte minden hónapban kértük az ügynökségen dolgozók teljes létszámának jóváhagyását a kormánybizottságtól. Nem is méltatták válaszra. Ez volt a legkellemetlenebb. Azt el kell mondanom, hogy ez körülbelül hat éve folyik már. Ez alatt a hat év alatt összesen húsz embert tudtunk felvenni állandó munkaviszonyba. Megmondom őszintén, nem vagyok meggyőződve, hogy azokra a munkahelyekre, ahol a legnagyobb szükség lett volna rá, valószínűleg volt politikai közbenjárás is ezeknek az embereknek az esetében. Most viszont valóban megkaptuk a lehetőséget arra, hogy 50 embert állandósítsunk ebből a 264-ből.

Klemm József megerősítette: a főszerkesztőket arra utasították, hogy dolgozzanak ki egy válságtervet az elkövetkező időszakra annak érdekében, hogy folyamatos maradjon a műsorok sugárzása.