2024. április 19., péntek
ÓBECSE

Jótékonysági akciók a kis Olivérért

A bajmoki kisfiú, Pál Gajódi Olivér gyógykezelésének a megsegítésére szervez jótékonysági vásárt szombaton a Fokoláre Mozgalom óbecsei szervezete, a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör keretében működő Szivárvány Festőcsoport és az óbecsei Caritas. A vásáron kedvező áron lehet majd többek kö-zött ruházati cikkeket, lábbeliket, kisebb háztartási eszközöket, ajándéktárgyakat vásárolni. Azok, akik tárgyakkal szeretnének hozzájárulni az akció sikeréhez, a részletek felől Molnár Melindánál érdeklődhetnek a 062/260-651-es telefonszámon.

Az eseményre a Caritas Vuk Karadžić u. 21. alatti otthonában kerül sor 9 és 12, illetve 16 és 19 óra között.

A súlyosan beteg kisfiúért a Than Fivérek Értelmiségi Kör tagjai és a helyi vállalkozók is összefogtak, náluk palacsintát, limonádét, pogácsát és más finomságokat vásárolhatunk minden csütörtökön a falusi kispiacon, szombatonként pedig a belvárosi nagypiac bejáratánál 8 órától 11 óráig. A Than Fivérek Értelmiségi Kör kezdeményezéséhez bárki csatlakozhat sós süteménnyel, alapanyaggal vagy ötlettel, az ő felajánlásaikat a Than Emlékház közösségi oldalán magánüzenetben vagy a 060/333-6271-es, illetve a 060/333-1263-as telefonszámokon fogadják a szervezők, akik segíteni vágyó gyerekek jelentkezését is várják. Az adományokat a Than Emlékházban (Than Fivérek u. 5–7.) is gyűjtik minden hétköznap 10 és 15 óra között.

Az első eladással egybekötött adománygyűjtési akciót a Than Fivérek Értelmiségi Kör szombaton tartja 8 és 11 óra között a belvárosi piacon.