2024. március 29., péntek

Gubik Korináé a Nagyapáti Kukac Péter-díj

A Nagyapáti Kukac Péter Képzőművészeti Díj bírálóbizottsága (Ninkov Kovačev Olga, Csernik Attila elnök, Náray Éva) augusztus 19-én megtartott ülésén döntött a 2020. évi díjazott személyét illetően. A bizottság egyhangú döntése alapján idén a Nagyapáti Kukac Péter Képzőművészeti Díjat Gubik Korina zentai képzőművész, pedagógus kapja.

Fotó: Homolya Horváth Ágnes

Fotó: Homolya Horváth Ágnes

Mint az indoklásban olvasható, Gubik Korina a szó legnemesebb értelmében kísérletező művész. Kísérletező kedve az anyaghasználatában is megnyilvánul, különböző anyagokat használ, fát, textilt vagy éppen fémet. A kísérletező kedv nyilván alkotói nyugtalanságának köszönhető, s ennek megfelelően alkotásai is lobbanékonyak, dinamikusak. Gubik Korina minden képében más arcát mutatja, de ha elcsendesedve, figyelmesen szemléljük őket, látni fogjuk, hogy ez a vibráló sokféleség egy egységes és harmonikus egészet ad.

A Nagyapáti Kukac Péter Képzőművészeti Díjat a Topolyai Napok keretében adják át szeptember 17-én. Ugyanekkor a hagyományoknak megfelelően a topolyai Művelődési Ház kiállítótermében megnyílik a díjazott művész kiállítása is.