2024. április 18., csütörtök
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Adomány a kerékpárosoknak

A Tartományi Ifjúsági és Sporttitkárság továbbra is segíti a sportklubokat, illetve szövetségeket, annak ellenére, hogy az idén szinte minden verseny elmarad. A kerékpárosok tegnap új felszerelést kaptak, amely a 60. Szerbián átívelő kerékpátversenyre való felkészülésben segíti őket.

A Vajdasági Kerékpárklubok Szövetsége négy robogóval és hét edzőgörgővel gazadagodott, ezeket Vladimir Batez tartományi sport- és ifjúsági titkár személyesen adta át. A felszerelés hozzájárul mind a napi edzéshez, mind a sportolók felkészítéséhez a versenyekre. A görgők beszerzése fontos a téli edzési folyamatokhoz és a legfiatalabbak számára is, akik még nem állnak készen a gépjárműforgalomban való edzésre.

– A modern kerékpáros edzéshez folyamatos kommunikációra van szükség az edzők és a kerékpárosok között, ami sokkal könnyebb motorkerékpárral, mint autóval – mondta Nemanja Vajs, a Petrovaradin Fortress MTB Cup igazgatója. Hozzáfűzte, hogy bizonyos speciális edzéseket motorkerékpár kíséretében végeznek, annak érdekében, hogy a valós versenyeket a lehető legreálisabban szimulálják. Ezeknek a motoroknak a beszerzése jelentősen növeli a vajdasági versenyzőkkel végzett munka minőségét.

– A kerékpárklubok nagy örömmel fogadták a felszerelést, mivel eddig nem kaptak hasonló segítséget – mondta Batez, aki kiemelte, a tartományi kormány igyekszik minden sportot egyenlő módon támogatni.

A jubileumi, 60. Szerbián átívelő verseny az idén szeptember 1-jén Kelet-Szarajevóban veszi kezdetét, és Újvidéken ér véget szeptember 3-án.

A kerékpárklubok adatai szerint a koronavírus-járvány idején megháromszorozódott az eladott kerékpárok száma, s ez arra enged következtetni, hogy az olimpiai sportág a jövőben még vonzóbb lesz minden korosztály számára.