2024. március 29., péntek

Üveggyűjtési akció a Tiszamentében

A héten kezdődik és november végéig biztosan eltart a Tiszamente-Óbecse Kommunális Szolgáltató Kft. üveggyűjtési akciója, ennek keretében a vállalat Miloš Crnjanski u. 46. alatti székhelyén, valamint a piac területén található irodájuknál egy-egy sárga konténerbe lehet bedobni a háztartási üveghulladékot.

Óbecsén két ilyen konténerbe lehet bedobni az üveghulladékot (Fehér Rózsa felvétele)

Óbecsén két ilyen konténerbe lehet bedobni az üveghulladékot (Fehér Rózsa felvétele)

A vállalat igazgatója, Fejes Zoltán azt ígéri: ha valaki olyan mennyiségű felesleges üvegtől szeretne megszabadulni, amit nem tudna biztonságos módon ezekre a helyekre elszállítani, telefonos vagy személyes egyeztetés után ezt megteszik majd helyette a cég munkatársai. A környező települések lakosságát szórólapokon fogják tájékoztatni arról, hogy a vállalat képviselői mikor mennek ki az üvegeket begyűjteni egy adott helyszínen – erre a tervek szerint minden településen havi két alkalommal kerül sor.

Az üveg homokból, nagy energiaigényes eljárással készülő anyag. A természetben nem bomlik le, ezért csak akkor tekinthető környezetbarátnak, ha minél többször újrahasznosítják. Az üveggyárakban a hulladéküveget újra beolvasztják és ismét üveget készítenek belőle.