2024. április 23., kedd
KORONAVÍRUS VAJDASÁGBAN

Csökken a fertőzöttek száma

A Vajdasági Közegészségügyi Intézet továbbra is kedvezőtlennek ítéli meg a tartomány járványügyi helyzetét. A legutóbbi jelentésük szerint 3021 fertőzött személyt tartanak számon Vajdaságban. A legtöbb beteg, 1374 Újvidéken van.

A múlt héten bár csökkent az újonnan regisztrált betegek száma, a vírus továbbra is jelen van a tartomány minden községében. Újvidéken, Bácsban, Temerinben, Belcsényen, Titelen, Nagykikindán, Versecen, Palánkán, Szabadkán, Topolyán, Óbecsén, valamint Kúlán továbbra is kedvezőtlen a járványhelyzet.
Az egészségügyi intézet felszólítja a polgárokat, hogy viselkedjenek felelősségteljesen, és szigorúan tartsák be az ajánlott óvintézkedéseket.

Kilenc koronavírusos beteg fekszik a kórházban (Fekete J. József felvétele)

Kilenc koronavírusos beteg fekszik a kórházban (Fekete J. József felvétele)

Újabb hét fertőzött Zomborban

A múlt hétvégén, szombaton és vasárnap összesen 18-an fordultak segítségért hőemelkedéssel és légzési problémákkal a Dr. Radivoj Simonović Közkórház orvosaihoz. Ez a szám jelentősen kisebb, mint ahányan korábban naponta keresték fel a tüdőgyógyászatot.

A hétvégén 13 páciensen végezték el a koronavírustesztet, ami hét esetben pozitív eredményt mutatott. Két személyt a közkórház COVID-osztályán helyeztek el, a többi ötöt házi elkülönítésre utaltak. Egy PCR pozitív beteget a kórház átvett az egészségházból, egyet pedig a palliatív ellátó részleg elkülönítő blokkjában helyeztek el.

A közkórházban jelenleg kilenc személyt kezelnek koronavírus-fertőzéssel, közülük egy mesterséges lélegeztetésre szorul.