2024. április 19., péntek

Jokićék lépéselőnyben

A Denver hétfőn hosszabbításban nyert a Utah ellen az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) rájátszásának első találkozóján. A Nuggets sikeréből a 36 pontos Jamal Murray mellett természetesen Nikola Jokić is kivette a részét, 29 pontot kosarazott össze, a szerb sztár ugyanakkor már a rendes játékidő utolsó támadásánál eldönthette volna a meccset, ám hibázott. A Jazznél az 57 pontig jutó Donovan Mitchell brillírozott, playoffklubrekordot döntött, emellett a harmadik legtöbb rájátszásos pontot dobta az NBA történetében.

A nyugati főcsoport másik mérkőzésén az LA Clippers főként a tavalyi döntő legjobbjává választott Kawhi Leonard 29 pontja és 12 lepattanója révén verte meg a Dallast. A texasiak másik európai húzóembere, a szlovén Luka Dončić 42 pontot szerzett, az NBA-ben még senki sem dobott ennyit első playoffmérkőzésén.

A keleti főcsoportban a címvédő Toronto könnyedén nyert a Brooklyn ellen, míg a Boston főleg a 32 pontig jutó Jayson Tatumnak köszönhetően 8 ponttal verte a Philadelphiát.

A csapatok a playoffban négy győzelemig tartó párharcokat vívnak egymással, a finálé legkésőbb október 13-án zárul.

Eredmények, negyeddöntő, első mérkőzések, keleti főcsoport: Toronto–Brooklyn Nets 134:110, Boston–Philadelphia 109:101. Nyugati főcsoport: Denver–Utah 135:125 – hosszabbítás után, LA Clippers–Dallas 118:110.