2024. április 25., csütörtök
ZENTAI HÓFEHÉRKE ÓVODA

Tanévkezdésre készülve

A nyári időszakban is kiemelt figyelmet fordítottak a járványügyi rendelkezések betartására és a gyermekek biztonságának szavatolására a zentai Hófehérke Óvodában, ahol a következő napok a megszokott nyár végi nagytakarítás és fertőtlenítés jegyében zajlanak, hogy azután szeptember elsején a jelenlegi tervekkel összhangban az intézmény mind a tíz épületében megkezdődhessen a munka. Kopasz Ildikó, az intézmény igazgatónője szerint egyedül a csökkentett csoportlétszám betartása okoz majd némi fejtörést az óvoda illetékesei számára.

Kopasz Ildikó (Máriás Endre felvétele)

Kopasz Ildikó (Máriás Endre felvétele)

– Az elmúlt hetekben a Hófehérke Óvoda tíz épülete közül egyben tartottunk ügyeletet, most pedig a nagytakarítások és a fertőtlenítések idejét éljük, ugyanis augusztus utolsó két hete mindig is erről szokott szólni az intézményünkben, mivel rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a gyermekeket szeptembertől újra szép és tiszta környezetben tudjuk fogadni – hangsúlyozta Kopasz Ildikó, aki nem tagadja, hogy az elmúlt hetek komoly kihívások elé állították őket.

– A járványügyi rendelkezések mindannyiunknak sok nehézséget okoztak, beleértve a gyermekeket, a szülőket és természetesen az óvoda dolgozóit is, ennek ellenére kiemelt figyelmet fordítottunk azok betartására: a szájmaszkok viselésére, a folyamatos fertőtlenítésre és az egyéb dolgokra is. A szülőket nem engedtük be az óvoda épületébe, annak ellenére, hogy fontosnak tartjuk a velük való kapcsolattartást, ugyanis ezzel is igyekeztünk hozzájárulni a gyermekek egészségének és biztonságának fenntartásához szükséges feltételek szavatolásához. A távolságtartásra való szabályozás az óvodákban nagyon nehezen tartható be, csakúgy mint az, hogy az óvónő ne érintse meg, ne ölelje meg a gyermekeket, ha szükségesnek látja – fogalmazott az igazgatónő, aki szerint a nyári időszak összességében problémamentes volt az intézményben, éppen ezért abban bíznak, hogy ez az elkövetkező időszakban is így marad majd.

– Úgy tervezzük, hogy teljesen normális módon mind a tíz épületünkben megindul a munka. Mi egy klasszikus szeptember elsejére készülünk, amikor mindenki a helyén van, és a megszokott módon dolgozik. Egyedül a csoportok létszámával nem nagyon tudunk mit kezdeni, hiszen nem mondhatjuk azt, hogy a szülők fele hozza a gyerekét egyik nap, a másik fele pedig másik nap, ezért valószínűleg nem tudjuk betartani a tizenötös létszámot. Egyelőre még gondolkodunk azon, hogy mit tudnánk tenni, az azonban bizonyos, hogy a szülők dolgozni mennek, és elhozzák a gyermekeiket, mert jó helyen akarják őket tudni, olyan helyen, ahol pedagógusok foglalkoznak velük, ahol gyermekek között lehetnek – emelte ki Kopasz Ildikó, a zentai Hófehérke Óvoda igazgatónője.