2024. március 29., péntek

Kecmanović az első tartalék

Kej Nisikori sem indul az amerikai portyán, hisz a japánnál Floridában fertőzést állapítottak meg. „Ma reggel Floridában ellenőriztek, és a Covid-19-tesztem pozitív lett. Holnap akartam New Yorkba repülni, de így most itt maradok, és visszalépek Cincinnatitől” – jelentette be a 30 éves játékos, hozzátéve, enyhe tünetei vannak, és házi karanténba vonul. A szerbiai teniszezők szempontjából ez azt jelenti, hogy Filip Krajinović biztosan kiemelt lesz a US Openen, Miomir Kecmanović pedig most az első tartalék a jövő hétfőn kezdődő New York-i 1000-es tornán, azaz, ha a sorsolásig valaki még visszalép, Kecmanović feljut a főtáblára.

A lexingtoni női tornát a 25 éves pennsylvaniai Jennifer Brady nyerte meg, ami első WTA-diadala, és ami révén a pályafutása legjobbját jelentő 40. helyre lépett a ranglistán. A döntőben vesztes svájci Jil Belen Teichmann is haladt, ő most 58., ami neki is a legjobbja.

LEXINGTON. – A női torna döntőjében: Brady–Teichmann 6:3, 6:4.

Feljelentés a volt főtitkár ellen

A Magyar Teniszszövetség (MTSZ) elnöke, Lázár János haladéktalanul büntető feljelentést tesz Richter Attila volt főtitkár ellen. Az MTSZ honlapján olvasható, hogy a döntés az elnökségi ülésen született. Az ok az, hogy Richter elnökségi határozat, fedezet és szerződött helyszín hiányában kötött egy céggel szerződést a WTA 250-es torna magyarországi megrendezésére, de más ügyletekben is kérik a hatóságot, hogy vizsgálódjanak. Az MTSZ egyben Richter visszahívását kezdeményezi a Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) és a Tennis Europe nemzetközi szervezetek tisztségviselői és bizottsági posztjairól.

Az új elnökség arról is határozott, hogy a szövetség pénzügyi konszolidációját legkésőbb 2020. december 31-éig meg kívánja valósítani, e folyamatnak a kormánnyal történő egyeztetése tekintetében megbízza a szövetség elnökét. Az elnökség a MOB olimpiai tagozatának tagsági képviseletéből visszahívja Szűcs Lajos volt elnököt és Juhász Gábort, és jelöli Lázárt és Schmitt Grétát.