2024. március 28., csütörtök

Mától újabb laboratóriumok végzik a COVID-19-tesztelést Belgrádban

Kedd reggeltől újabb laboratóriumok végeznek koronavírus-tesztet személyes kérésre, mivel az elmúlt napokban drasztikusan megnőtt azok száma, akik utazni készülnek, ám ehhez negatív PCR tesztet kell felmutatniuk az utazási célországba való belépéskor.

A Tanjug közlése szerint Belgrádban vasárnap kivételével a torlaki intézetben (8-20 óra között), az orvostudományi intézetben (7-13), a városi Közegészségügyi Intézetben (8-13 óra), a Batut intézetben (8-12), és a Szerbiai Klinikai Központ mobil konténerében (7.30-14.30) lehet elvégeztetni a tesztelést. A fővárosban a legnagyobb az érdeklődés a tesztelés iránt, ezért öt helyen végeztethető el, sőt egyes helyeken bővítették a kapacitást, közölte a szerb kormány.

A Tanjug megfogalmazása szerint „Szerbia maradék részében” a befizetés felmutatásával, személyes kérésre a koronavírus-tesztelés elvégeztethető a közegészségügyi intézetekben, a várostól, vagy a községtől függően. A tesz eredménye 48 órán belül készül el, bármelyik városban kérelmeztük is.