2024. április 24., szerda

Jótékonysági akció Szabadkán

A hétvégén Vajdaság-szerte, így Szabadkán és környékén is több jótékonysági akciót szerveztek a bajmoki Gajódi Pál Olivér megsegítése érdekében. Az akciók sora a héten is folytatódik. A hétfői nap folyamán a Szabadka központjában lévő Szentháromság-szobornál került sor adománygyűjtő akcióra. A segíteni vágyókat süteményekkel, limonádéval várták, az érdeklődők emellett különböző kézművestermékek közül is válogathattak.

Az akció főszervezője Fülöp Tímea, a Szabadkai Népszínház magyar társulatának színésznője volt, aki a médiának ismertette a kezdeményezés részleteit.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

– Reggel kijöttünk, süteményeket, sós pogácsákat hoztunk, anyukák, barátnők sütöttek, limonádét készítettek, kézműves dolgokat hoztak, és ezeket áruljuk. Minden terméknek van egy ajánlott ára, de természetesen az a cél, hogy minél több pénz összegyűljön. A reggeli órákban nagyon megindult a forgalom, de a déli órákra kissé alábbhagyott. Az akcióban sokan vesznek részt, egy Facebook-csoportot hoztunk létre, amelyben 50–60 személy szerepel, és az akció híre gyorsan szétterjedt – fogalmazott Fülöp Tímea.

A színésznő emellett elmondta, hogy az esemény szervezése során a koronavírus-helyzet miatt nehézséget jelentett a szükséges engedélyek megszerzése, és reményét fejtette ki azzal kapcsolatban, hogy a közeljövőben sikerül egy még nagyobb volumenű jótékonysági rendezvényt is megszervezniük.