2024. március 29., péntek

Gojković: A Vajdasági Klinikai Központban 122-re csökkent a betegek száma

A kedvezőtlen helyzet bizonytalanra fordult

Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár ma délelőtt a Pink Televízió műsorában kijelentette, hogy a vajdasági kórházakban 369 koronavírus-fertőzöttet ápolnak, közülük 122 páciens a Vajdasági Klinikai Központban fekszik, és 6 beteg szorul lélegeztető-berendezésre.

Ez a legutóbb közzétett (vasárnap) adatokhoz viszonyítva 12 beteggel kevesebbet, és 2-vel kevesebb lélegeztetőberendezésre szoruló pácienst jelent.

– Javulást tapasztalhatunk, de a helyzet alakulása attól függ, hogy mennyire tartjuk magunkat az óvintézkedésekhez – szögezte le Gojković. Hozzáfűzte, hogy országszerte vasárnap 1900 COVID-fertőzött szorult kórházi kezelésre, és 73 volt lélegeztetőberendezésre kapcsolva. Ezek az adatok arra utalnak, hogy a járványügyi helyzet a júliusi kedvezőtlentől a bizonytalan felé halad.

Gojković szerint potenciális kockázatot jelentenek a külföldről hazatérő szerbiai polgárok. Leszögezte, döntő fontosságú, hogy augusztus végéig csökkenjen a megbetegedések száma, mert ez esetben az elképzelések szerint megkezdődhet a tanév.