2024. április 25., csütörtök
EGY EZOTÉRIAI TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Napenergia és Holdenergia

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 év folyamán jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg, a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál majd valami hasznosat a maga számára.

– Kedves tanácsadó, pár éve jelentkeztem önnél, s a rítusok nagyon sokat segítettek, főleg a Hét gyertyás rítus volt hatásos, no meg a Rózsatövises szertartás.

– Igen, emlékszem önre, kezdetben hezitált, hogy merje-e megcsinálni, mert azt hitte, hogy ez ellentétben van Istennel, a hittel, a templommal. Ahogyan látta, nemcsak, hogy nincs ellentétben, hanem a szertartások alatt vagy mellett sokszor Istenhez és az angyalokhoz fordulunk, a felsőbb vezetésért és energiákért. Itt nem egy vallást, egy hitrendszert képviselünk, hanem minden vallást tiszteletben tartva kérjük a magasabb szintekről a segítséget.

– Igen, kicsit féltem a „mágia” kifejezéstől, a „rítustól”, a „szertartástól”. Azt hittem, itt ördögi erők működnek.

– Léteznek olyan rítusok, amelyeknél valaki a sötét erőket hívja elő, hogy másoknak árthasson, akár saját gyűlöletéből, tudatából vagy tudatalattijából hívja elő őket, akár az asztrális világ azon részéből, ahol e démoni erők uralkodnak. Nos, a szentírás ezeket ítéli el, ami teljesen rendjén is van, s aki ilyet tesz, az nagyon tudatlan is a gonoszság mellett, mert a tettének következménye van, nemcsak arra az emberre nézve, akinek ártott, hanem saját magára is. Az erők visszahatnak, sokszor kamatostól. Van, amikor azonnal, van, amikor rögtön mindenki szeme láttára, de van, amikor ezek az erők a vétkes ember szeretteire csapnak le, vagy későbbre teremtenek egy nem irigylésre méltó karmát. Mindenesetre ép elméjű ember nem használ fekete mágiát.

– Igen, és elmagyarázta, hogy a szándék a fontos. Ha jó szándékkal teszünk valamit, akkor az fehér mágia, tehát megengedett, pozitív szertartás, amilyet a papok is csinálnak, ilyen a keresztelkedés, az esküvő és hasonló ceremónia, ilyen a háztisztítás, házszentelés, s az ilyenek csak jó célt szolgálnak.

– Igen, s amint látta, néha kell tenni a dolgokért, mert minden energia. Ha szokott imádkozni, de valami problémája van, s a megszokott ima mellett sem javulnak a dolgok, hát akkor tenni kell érte, természetesen a megengedett keretek között. Ez nem bűn, a bűn inkább az, hogyha nem teszünk semmit a javulásért, pedig itt az alkalom, a lehetőség, a módszer. Nem teszünk semmit, mert bizonyos emberek korlátozták a fölfogásunkat, s félünk lépni. Sajnos a félreértelmezés sok gondot okozhat. A józan ész és a hit együttműködése hozhat csak jót. Hit akár Istenben, akár az Univerzum teremtő erejében, akár az igazságban vagy saját magunkban, de fontos a hit és elvárás is. De ezt ön mind megtapasztalta a múltkor. Miben segíthetek most?

– Most a kedves szomszédasszonyomról van szó, majd ő elmondja... Adom is neki a kagylót...

– Halló, üdvözlöm, amint látja, önt ajánlották nekem. Hallottam a Nap és a Hold hatalmas gyógyító és jótékony energiájáról, s arról, hogy mindezt különféle módon lehet alkalmazni, hogy ez kihat mindenre. Néhány változást el szeretnék érni. Megtanítana engem arra, hogy hogyan használjam ezeket a hatalmas energiákat?

– Örülök, hogy tenni akar magáért. Igen, hatalmas energiákkal rendelkeznek ezek az égitestek, s nagyon is lehívhatjuk ezeket az energiákat, s oda irányíthatjuk, ahol szükséget érzünk rá. Tehát van egy hatalmas, igen régi mexikói szertartás, és erre a szertartásra fogom önt most megtanítani. Szüksége lesz két lyukas bagua tükörre, egy fehér és egy fekete keretűre. Ezt majd elküldöm önnek. Szerezzen be egy ezüst és egy arany gyertyát mellé.

– Tudná ön ezt is elküldeni, mert kis faluban élek, nem tudok ilyet beszerezni.

– Nem gond, olyan gyertyát szerzek be önnek, amilyet szeretne, vagyis ami kell a szertartáshoz. A gyakorlatot kilenc nap és kilenc éjjel kell végezni. Természetesen csak negyed órát, fél órát minden alkalommal. Nappal a Nap felé kell fordulni, arra, ahol pillanatnyilag van, s a Nap transzformáló erejét kell hívni, majd leírom, hogy hogyan, este pedig a Hold energiájával dolgozunk. Ezután megvárjuk a legközelebbi teliholdat vagy újholdat, s akkor egy külön rítus formájában lezárjuk a szertartást, egyszerre dolgozván a tükrökkel, a gyertyákkal, a Nappal és a Holddal.

– Hatalmas energiákat sejtet ez a szertartás, de még nem mondtam el, hogy pontosan mi is az én problémám, mit is szeretnék, tehát segíthet-e ez a szertartás az én bajomon is?

– Természetesen megkérdeztem volna, ez alkalommal a végén, azért mert ez a szertartás mindent magába foglal. Tehát négy pontja van neki, az egyik pontban a kapcsolatokra kell fókuszálni. Ezek mindenfajta kapcsolatok lehetnek, szerelmi, családi, baráti, munkahelyi, szomszédi, sőt kapcsolataink az ellenségeinkkel vagy akár az állatainkkal is. Ezután a másik pont az egészségre fókuszál, itt akár lelki vagy akár testi problémáról van szó, arra kérjük az energiát. Természetesen ha gyógyszert szed, továbbra is tartsa be orvosa utasításait, de mellette szabad használni ezeket az energiákat, amelyek fölemelik az energiaszintjét. A harmadik pontnál az ön külön kívánságáról van szó, ezért ez lehet bármi, akár konkrét kívánság, akár általános siker. Ezért mondtam, hogy e gyakorlatok mindenre kihatnak, mindent magukba foglalnak. A negyedik pontnál pedig olyan kívánságunk, célunk van, ami valamelyik szerettünkre vonatkozik. Ezt legjobban az anyák értik meg, mivel ki aggódna egy gyermekért, ha nem az anyja, akkor is, ha az már felnőtt, családos ember.

– Ez az, fején találta a szöget! Kérem, mielőtt küldje ezeket a dolgokat!