2024. április 19., péntek

Megújult a Stan közvállalat gépparkja

Miloš Vučević polgármester tegnap látogatást tett a Stan közvállalat székhelyén, és megtekintette a felújított gépjárműparkot.

– Büszke vagyok a közvállalat dolgozóira, és azokra az eredményekre, amelyeket felmutattak az elmúlt időszakban. A Stan példaként szolgálhat más, olyan közvállalatoknak, amelyek a csőd szélére jutottak: ez az újvidéki közvállalat ugyanis kb. 1 milliárd dinárnyi adósságot halmozott fel! Több mint 400 dolgozója van, de az utóbbi időben rendszeresen kifizetik járandóságaikat, az adósságot rendezték, és nem számolnak munkafelesleggel. Az újvidéki önkormányzat támogatta a közvállalat gépjárműparkjának a felújítását, amelynek keretében új terepjárókat vásároltak annak érdekében, hogy minél gyorsabban és hatékonyabban végezhessék munkájukat. Ezenkívül a Stan az év végéig új munkagépet is vásárol kb. 20 millió dinár értékben. A gépezetet a közmegvilágítás elhelyezésére használják majd. A Stan Újvidéken több mint 700 lakóépület karbantartásával foglalkozik, azt szeretnénk, ha minél sikeresebben működne, mert ez sokat segítene a közvállalat likviditásán. A Stan idei munkatervének fontos eleme, hogy bekapcsolódjon a duális oktatás szervezésébe, mert ennek köszönhetően fiatal szakembereket toborozhatnak – mondta Újvidék polgármestere. Hozzátette: a közvállalat adósságának törlesztésében és működésének stabilizálásában nagy szerepet játszott az igazgató.

Ivan Radojičić, a Stan közvállalat igazgatója köszönetet mondott Miloš Vučevićnek, mert ő volt 1966 óta az első polgármester, aki látogatást tett a közvállalatba.

– A közvállalat nevében szeretnék köszönetet mondani Újvidék polgármesterének a támogatásért, hiszen a Stan gépjárműparkja most 10 járművel gazdagodott, és hamarosan egy új munkagép is megérkezik. Sikerült egy csőd szélére jutott közvállalatból sikeresen működő céget szervezni. Elérkeztünk addig a pontig, hogy a Stan törlesztette az óriási adósságát, és saját bevételeiből is meg tud élni, sőt! Új piacokat hódítunk meg – magyarázta Radojičić.

Javul a járványügyi helyzet

Az elmúlt 45 napban szerdán volt a legkedvezőbb a járványügyi helyzet Újvidéken. A legújabb információk szerint a fertőzöttek száma kevesebb mint 10. Folyamatosan csökken a fertőzöttek száma, és sokkal többen hagyják el gyógyultan a kórházat, mint amennyi az új fertőzött. Ezek az adatok reményt adnak arra, hogy azt gondoljuk, a városnak sikerült jól megszerveznie a védekezést, és hogy polgáraink odafigyeltek másokra, szolidárisak voltak. Ennek ellenére, nem szabad engedni a rendkívüli intézkedések terén, mert akkor egy pillanat alatt elvesznének az eddig elért eredmények – mondta a polgármester.