2024. április 18., csütörtök

Megújultak a parkolók a központban

Nagy értékű beruházás zajlik Bácskossuthfalván

 A minap új aszfaltburkolatot kapott Bácskossuthfalván a szökőkút, illetve a posta melletti és a gyógyszertár előtti parkoló. A munkálatok kivitelezője a temerini Lukač putevi vállalat volt, amely az előttünk álló napokban is folytatja a faluban a megbízatását. Seffer Attila, a bácskossuthfalvi helyi közösség tanácsának elnöke elmondta, hogy a következő lépésben a Posta utca és a Park utca egy részének az újra aszfaltozását vették tervbe.

Új aszfaltburkolatot kapott Bácskossuthfalván a szökőkút, illetve a posta melletti parkoló (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

Új aszfaltburkolatot kapott Bácskossuthfalván a szökőkút, illetve a posta melletti parkoló (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

– A következő napokban a Juhász-bálteremtől a Gomex üzletig kap új réteget az aszfaltút, a Lukač putevi vállalat munkagépeinek és munkásainak közreműködésével. Ez településünkön két egymás mellett levő, rendkívül forgalmas utcarész, amit a szerdai piacnapon is több árus és vásárló vesz igénybe, illetve a Standard Közvállalat is. Miután ezt befejezte a kivitelező, akkor kátyúzzuk a falu utcáit. Elsősorban azokat a kerékpár- és a gépjárműforgalomra problémát jelentő részeket, amik megérettek a javításra. A munkálatokra ráfordított anyagi keret nagy részét Topolya község költségvetése biztosítja, illetve önrészként a bácskossuthfalvi helyi közösség is hozzá járult. A parkolók, utcaszakaszok újraaszfaltozása, a kátyúzás és más kisebb javítás összértéke adóval együtt 7,5 millió dinárt tesz ki – hallhattuk Seffer Attilától, aki elárulta azt is, hogy a tevékenyen töltött nyári hónapok után őszre tervezik az év legnagyobb bácskossuthfalvi beruházását is beindítani, a Rekreációs Központ medencéinek a bővítését.