2024. április 20., szombat

Óvjuk az új szökőkutat!

Ahogy lapunk is beszámolt róla, kedden városunkban átadták rendeltetésének a nemrég készült szökőkutat. Az új létesítményt azóta nagy érdeklődés övezi, az új szökőkutat és környékét sokan látogatják. A Kommunálisügyi, Energetikai és Közlekedési Titkárság pénteken ezzel kapcsolatban közleményt adott ki, amelyben a szökőkút rendeltetésszerű használatára hívják fel a figyelmet.

(Fotó: Benedek Miklós)

(Fotó: Benedek Miklós)

„Felhívjuk a lakosságot arra, hogy őrizzék az új szökőkutat, ahogy minden köztéri létesítményt és felszelést, ugyanis ezek mindannyiunk javát szolgálják, elősegítik, hogy városunk rendezettebb, felszereltebb és szebb legyen, ezzel együtt vonzóbb is, mind a szabadkaiaknak, mind az ide látogató turistáknak” – olvasható a közleményben.

A sérülések elkerülése, illetve a közvagyon megóvása érdekében felkérik a lakosságot: ne menjenek bele a sekélyvizű medencékbe, ne helyezzenek semmilyen tárgyat a vízsugarak fölé, illetve a szórófejekbe, ne futkározzanak a vízsugarak között, ne görkorcsolyázzanak, rollerezzenek, kerékpározzanak illetve ne közlekedjenek semmilyen más rekreációs közlekedési eszközzel a talajszökőkút felületén. A titkárság továbbá arra kéri a szülőket, hogy akadályozzák meg, ha látják, hogy gyermekeik a felsorolt cselekedetek valamelyikét akarják végrehajtani.

A közleményben hangsúlyozzák továbbá, hogy más köztéri objektumokhoz hasonlóan a szökőkút megrongálása, illetve nem rendeltetésszerű használata tilos, és a kommunális rendről szóló városi rendelet büntető rendelkezéseivel összhangban büntetendő, amiért az illetékes kommunális rendőr vagy felügyelő szabálysértési meghagyást adhat ki, illetve pénzbírságot róhat ki az elkövetőnek.