2024. április 23., kedd

Heves esőzésre ébredtünk

A verőfényes csütörtök után, amikor semmi sem utalt arra, hogy az elkövetkező időszakban esetleg időjárás-változásra kerülhet sor, péntek reggel hűvös, esős időre ébredtünk. Szabadkán és környékén a kora reggeli órákban kezdett esni az eső, amely 8 és 9 óra között kulminált, amikor is heves esőzést tapasztalhattunk.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet adatai szerint az északnyugat felől érkező felhőkből ezen rövid időszak alatt Bajmokon 4,4 milliméter csapadék esett, Szabadkán 3,6, míg Palicson 1,4 millimétert mértek. Információink szerint jég nem hullott. A délelőtt folyamán enyhe szelet tapasztalhattunk, viszont a reggeli heves esőzést erős széllökések kísérték. A viszonylagos páratartalom a délelőtt folyamán 80 százalékos volt, a légnyomás pedig fokozatosan csökkenő tendenciát mutatott. A hűvös reggelt követően a felhőzet ritkulásának, és időnkénti felszakadozásának köszönhetően a hőmérséklet 25 °C fölé emelkedett.

A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzése szerint a hétvégén is változatos időjárásra van kilátás. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton és vasárnap is 27 °C körül alakul, ami megfelel a sokéves átlagnak. Időnként megnövekszik a felhőzet, és délutánonként kisebb záporokra lehet számítani.