2024. március 29., péntek

A magyarok is útra kelnek

Egyre bizonyosabb, hogy tíz nap múlva a férfitenisz is visszatér a legmagasabb szinten. Valamivel több, mint öt hónap után New Yorkban 1000-es rangú tornát rendeznek, amely a selejtezővel indul, a jövő héten pedig Prágában és az olasz Todiban challengerek vezetik be az idényt. Több mint bizonyos, hogy a két legjobb magyar teniszező is ott lesz a New York-i selejtezőben, hisz Balázs Attila és Fucsovics Márton neve lekerült a prágai listáról, viszont ott van az amerikain Györe Lászlóéval egyetemben. A feltételezéseket követően tegnap Novak Đoković hivatalosan is bejelentette, hogy mind az 1000-es tornán, mind a US Openen ott lesz.

Lehetséges, hogy a szeptember végén kezdődő Roland Garrost Párizsban szigorított feltételek közepette rendezik meg, és csak minden harmadik jegyet bocsátják áruba, és jelentkeztek az ausztráliai tornarendezők is. Szerintük az ATP-kupa csapatversenyt a tervezett időpontban tartják meg, az Australian Openen is lesz publikum, sőt Ausztrália a 2021-es év első két hónapjában, ha másutt gond adódik, további tornákat is vállalhat.

Az éppen folyó két női torna 3. napján csak egy rangadót játszottak. Coco Gauff amerikai tini Lexingtonban szoros, csaknem háromórás meccsen győzte le a 2. kiemelt fehérorosz Arina Szabalenkát, így a továbbiakban, Serena Williamsszel együtt, a fő esélyesnek számít.

LEXINGTON. – A női torna 2. fordulójában: Gauff–Szabalenka 7:6, 4:6, 6:4, Brady–Linette 6:2, 6:3, Jabeur–Govorcova 3:6, 6:2, 6:4, Bouzková–Blinkova 6:4, 6:2.

PALERMO. – A női torna 1. fordulójában: Siegemund–Sherif 4:6, 6:0, 6:1, Zidanšek–Siniaková 6:3, 3:6, 6:0. 2. forduló: Mertens–Giorgi 6:4, 6:2, Bogdan–Curenko k. n.