2024. április 24., szerda
NBA

A Clippers is túl erős volt

Jokić ezúttal is a gólpasszok számával hívta fel magára a figyelmet (Fotó: Beta/AP)

Jokić ezúttal is a gólpasszok számával hívta fel magára a figyelmet (Fotó: Beta/AP)

Két nappal azt követően, hogy szoros csatát vesztett a nyugati főcsoportot vezető Los Angeles Lakers ellen a Denver, Nikola Jokićék az Angyalok Városának másik csapatával, a főcsoportmásodik Clippersszel mérkőztek meg. A csapatok kiegyenlített csatába kezdtek, a Nuggetsnél Jokić elkapta a fonalat, míg a túloldalon szokás szerint a Paul GeorgeKawhi Leonard páros járt élen a termelésben. A fej fej melletti rohanás egészen a harmadik negyed derekáig tartott, azt megelőzően egyik fél sem vezetett két számjegyű különbséggel. Az utolsó negyed második felére azonban kijött a különbség, amelyet a Clippers védekezése, valamint hosszabb padja jelentett, a hajrában Leonardék biztos előnyt építettek ki, végül 124:111-re nyertek. A győztesnél George 27, Leonard 26, a padról beszálló Lou Williams 23 pontig jutott. A Denvernél Jerami Grantnek (25) volt jó napja, Jokić 13 asszisztot osztott ki (17-7-13), de a többiek ezúttal keveset tettek hozzá a meccshez.

James Harden újabb hatalmas meccse sem volt elég a Houstonnak az Indiana ellen, a szakállkirály 45 pontos meccsén egyetlen gólpasszra maradt el a tripla duplától (45-17-9), de a Pacers kiegyensúlyozott csapatteljesítménnyel felülmúlta a Rocketset. A keleti főcsoportban a Philadelphia újabb vereségével már biztosan hatodik helyen zár, így teljesen tisztázódott a helyzet a playoff első körének párosításait illetően.

NBA, alapszakasz: Houston–Indiana 104:108, Philadelphia–Toronto 121:125, Oklahoma–Miami 116:115, Denver–LA Clippers 111:124. A rájátszás első körének párharcai, kelet: Milwaukee–Orlando, Toronto–Brooklyn, Boston–Philadelphia, Miami/Indiana–Indiana/Miami.