2024. április 16., kedd
VÍZILABDA

Elhalasztották a kupadöntőt

A Ferencváros vízilabda-szakosztálya szerda délután tájékoztatta a Magyar Vízilabda-szövetséget (MVLSZ), hogy a nap folyamán négy játékosuk koronavírustesztje is pozitív lett, így a szövetség illetékesei az utolsó pillanatban úgy döntöttek, elhalasztják a férfi magyar kupa szerdai rájátszásának délutáni mérkőzéseit és csütörtöki helyosztóit. Az érintett pólósok szerencsére jól vannak, tünetmentesek, nem szorulnak orvosi ellátásra, mindazonáltal a csapat valamennyi tagja és az edzők is házi karanténba kerültek, és megfigyelés alatt állnak.

Minden jót, mihamarabbi gyógyulást kívánok az érintetteknek, ugyanakkor csalódott vagyok, hogy néhány játékos felelőtlensége miatt az egész tornát elnapolták. Két hónapja erre készülünk, kicsit igazságtalannak érzem a döntést azokkal szemben, akik mindvégig betartották az óvintézkedéseket” – nyilatkozta a szerb válogatott csapatkapitánya, Filip Filipović, aki a Szolnok játékosaként eddig 21 gólt szerzett a sorozatban.

A fertőzött játékosok állítólag mind részt vettek egy meg nem nevezett ünnepségen.

A folytatásról csütörtök délelőtt a MVLSZ ügyvezetői testülete elektronikus szavazás útján döntött, ennek értelmében a női felnőtt- és korosztályos kupákat kivéve a szövetség minden bajnokságot felfüggesztett augusztus 25-éig.

A MVLSZ elnökségének szerdai, rendkívüli bejelentése előtt egyébként hat mérkőzést még lejátszottak a Margitszigeten, ugyanakkor a masters torna találkozói is elmaradnak.

Eredmények, a 13–16. helyért: Kaposvár–Tatabánya 11:8, KSI–Debrecen 15:14. A 9–12. helyért: UVSE–Szentes 5:10, Szeged–Pécs 13:9. Az 5–8. helyért: Honvéd–Eger 14:7, BVSC–Miskolc 12:9.