2024. április 23., kedd

Ifjúsági világnap a koronavírus árnyékában

Távolságtartó fehér körök a Strandon

Az OPENS Fiatalok Szövetsége tegnap a Strandon tematikus rendezvényt tartott az ifjúsági világnap alkalmából, amelynek keretében fehér köröket festettek a gyepre. Ezzel az akcióval felhívták a figyelmet a koronavírus-járvány miatt bevezetett távolságtartási intézkedésre.

Ognjen Cvjetićanin, a városi tanács ifjúsági és sportügyekkel megbízott tagja üdvözölte az újvidéki fiatalokat, és megköszönte nekik azt, hogy az elmúlt időszakban felelősségteljesen viselkedtek a kijárási tilalom idején.

– Az idén szokatlan körülmények között ünnepeljük az ifjúsági világnapot. A fiatalok nagyon nehéz időket éltek meg, alkalmazkodniuk kellett a pandémia körülményeihez, de szolidárisak voltak, ezért megérdemlik, hogy lazítsanak, élvezzék a nyarat, természetesen csak úgy, ha betartják az óvintézkedéseket. Remélem, hogy az OPENS kezdeményezése segít a fiataloknak ebben a szokatlan helyzetben, megtanulhatják, hogyan kell betartani az óvintézkedéseket, mert ennek köszönhetően biztonságosabban társaloghatnak a jövőben – mondta Cvjetićanin.

Vukašin Grozdanović, az OPENS koordinátora kifejtette, rendkívül fontos, hogy az ifjúsági szervezetek és az önkormányzat között jó együttműködés alakuljon ki, mert csak közösen győzhetjük le a pandémia kihívásait. Hozzátette: Az OPENS folytatja azoknak a programoknak a megvalósítását, amelyeket az előző években szerveztek.

Az idei ifjúsági világnap szlogenje a Youth engagement for global action.

– Az előző években különböző színekkel festettük be Újvidéket, így ünnepeltük a fiatalságot. Az idén arra hívjuk fel a fiatalok figyelmét, hogyan lehet felelősségteljesen viselkedni a pandémia idején – mondta Dobrila Marković, az OPENS koordinátora.

A Strandon megszervezett ünnepségen jelen volt Olivera Barišić, a Városi Kertészet képviselője is, aki a fürdőhelyen megrajzolt körökről nyilatkozott. Elmondta, azt szeretné, ha nem szigorú szabályokként fognák fel a fiatalok a távolságtartást, mert valójában azt szeretnék elérni ezzel az akcióval, hogy a fiatalok megértsék: az óvintézkedések betartásával sokat segíthetnek a koronavírus-járvány megfékezésében.